Anasayfa Haber MediaTek ve NVIDIA Birlikte Snapdragon X Elite Rakibi mi Geliştiriyor?

MediaTek ve NVIDIA Birlikte Snapdragon X Elite Rakibi mi Geliştiriyor?

MediaTek NVIDIA Snapdragon X Elite Rakibi

Qualcomm Snapdragon X Elite yonga setine meydan okumak için MediaTek ve NVIDIA tarafından bir rakip geliştirildiği ileri sürüldü. Ancak Economic News Daily’nin haberine göre, üretilecek yonga setinin TSMC’nin 3nm sürecinde seri üretim de dahil olmak üzere gelişmiş teknolojileri destekleyeceği ve litografiyi karşılaştırırken muhtemelen Apple M4’ü ile rekabet edeceği söyleniyor. Ek olarak, yonga setinin muhtemelen gelişmiş düğümler ve paketleme teknolojilerinden yararlanılması nedeniyle birim başına 300 dolar fiyatla satılacağı düşünülüyor.

AI PC segmentinin 2027 yılına kadar büyük oranda büyüyeceği tahmin edilirken, MediaTek ve NVIDIA bu fırsattan yararlanarak bu kategoriye sağlıklı bir rekabet dozu vermek istiyor. Tayvanlı fabrikasız yarı iletken üreticisi MediaTek, Dimensity 9300 ile övgü alırken karışıma NVIDIA’nın da eklenmesi ile birlikte grafik performansındaki rekabeti geride bırakan bir yonga seti görmemiz mümkün.

Yonga setinin tasarım doğrulamasının dördüncü çeyrekte gerçekleşmesi bekleniyor ve seri üretimin 2025 yılının ilk yarısında başlayacağı belirtiliyor. MediaTek ve NVIDIA daha önce de ortaklık kurmuştu ancak o zamanlar amaç GPU yongalarını otomotiv alanına getirmekti.