Anasayfa Haber Independence Day 2 Kesinleşti!

Independence Day 2 Kesinleşti!

20th Century Fox yönetimi bu klasik bilim-kurgu filminin ikincisinin yapılmasına resmen onay verdi.

1996 yılında gösterime giren Independence Day, her ne kadar çeşitli sebeplerle ağır eleştiriler alsa da, bilim-kurgu klasikleri arasında kendine bir yer buldu. Tüm zamanların en çok kazandıran yüz filmi arasında 43’üncü sırada yer alan Independence Day, sık sık devamı çekilecek filmler arasında anılıyordu. Bu söylenti en sonunda gerçek oldu ve 20th Century Fox şirketinin ikinci filme resmen onay verdiği açıklandı.

Ne var ki ilk filmin yönetmeni Roland Emmerich ile ikinci filmi çekmesi için henüz anlaşmaya varılmış değil. Ayrıca yönetmenle anlaşma yapılana dek filmin oyuncu kadrosuna da karar verilmeyecek. Will Smith’in geri dönme ihtimali pek görülmüyor, ancak Jeff Goldblum konuya olumlu yaklaştığını bildirmişti.

Yapımcı firma ikinci filmi 24 Haziran 2016 yılında gösterime sokmayı amaçlıyor. Ancak bu tarihin 4 Temmuz 2016 tarihine kaydırılma ihtimali büyük. Böylece ikinci film de ilkinden tam 20 yıl sonra gösterime girmiş olacak. Ne var ki filmin o tarihe yetişip yetişmeyeceği de henüz belli değil. Roland Emmerich gibi her çektiği film para kazandıran bir yönetmen olmadan, yapımın geleceği tehlikeye girebilir.