Anasayfa Haber GeForce GTX 960 Ocak Ayında Gelebilir

GeForce GTX 960 Ocak Ayında Gelebilir

Nvidia’nın merakla beklenen GeForce GTX 960 modelinin Ocak ayında satışa çıkma ihtimaline işaret eden ciddi söylentiler var.

Nvidia tarafından çıkarılan Maxwell işlemcili GTX 970 ve GTX 980 ekran kartları piyasada hayli heyecan yarattı. Ne var ki bu modeller orta ve üst seviye fiyatlara sahipler. Önemli sayıda kullanıcı ise bütçelerine daha uygun olacak giriş seviyesi bir GTX 960 modelinin gelmesini bekliyorlar.

GeForce GTX 960 hayal ürünü bir kart değil, daha önce teknik özellikleri basına sızdı ancak ne zaman çıkacağına dair kesin bir bilgi yok. Hatta bu sızıntıyla ilgili haberimizi de buradaki bağlantıdan okuyabilirsiniz. Kartın kendisinin ne zaman raflarda olacağına gelince, bu konuyla ilgili yeni söylentiler ortaya çıktı.

Bu söylentilere göre Nvidia bu kartı Ocak ayında Las Vegas kentinde düzenlenecek olan CES 2015 fuarında resmen tanıtacak. Hemen ardından da Ocak ayı bitmeden GTX 960 kodlu ürünler raflarda yer almaya başlayacak. Nvidia’nın geçtiğimiz yıl da GTX 750 ve 750 Ti lansmanını benzer bir şekilde yaptığını düşünürsek, aynı stratejiyi sürdürmeleri şaşırtıcı olmayacaktır.

Yeni söylentilere göre GTX 960 modelinin fiyatlandırması 300 doların altında kalacak şekilde yapılacakmış. Gtx 970 ve 980 modellerinde kullanılan GM204 kodlu grafik işlemci, bu yeni kartla birlikte yerini GM206 kodlu daha güncel bir işlemciye terk edecek. Daha önce basına sızan mühendislik örneklerinde 4 GB RAM olduğu görülmüştü. Ancak yeni söylentilere göre video RAM miktarı 2 GB olabilirmiş. Bu miktar şüphesiz Witcher 3 gibi yeni nesil oyunlar için yeterli olmayacaktır, umuyoruz ki Nvidia RAM miktarını düşürmez.

GTX 960’ın performansı hakkındaki söylentiler ise, kartın sürat olarak GTX 770 ile benzer bir performans gösterdiği yönünde yoğunlaşıyor. Bu performans giriş seviyesi için hiç fena sayılmaz. Ancak kartın fiyatının 300 doların hemen altında olacağı söylentisi biraz can sıkıyor. Ancak tabii ki fiyat konusundaki söylentiler kesin olmaktan çok uzak. CES 2015 fuarından sonra bu durum açıklığa kavuşacaktır.