Anasayfa Haber Apple Watch’a Olan İlgi Azalıyor

Apple Watch’a Olan İlgi Azalıyor

Apple’ın giyilebilir teknolojiler alanındaki ilk ürünü olan Apple Watch, geciktiği için tüketicinin ilgisini kaybediyor.

Giyilebilir teknolojiler alanında başlayan akıma ayak uydurma amacıyla Apple tarafından geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan Apple Watch henüz piyasaya sürülmedi. Görünüşe göre eğer Apple elini çabuk tutmazsa Apple Watch satışları bekleneni veremeyebilir.

Pipper Jaffray firması tarafından yapılan araştırmaya göre, görüşleri alınan 968 adet iPhone kullanıcısından sadece %7’si çıktığı zaman Apple Watch satın almayı düşünüyor. Bu oran cihazın tanıtıldığı Eylül ayında %8 civarındaydı. Sıkı Apple hayranlarının bile Apple Watch’a karşı olan ilgisinde ciddi bir azalma mevcut. Apple Watch önümüzdeki yıl satışa sunulduğunda bu ilgi çok daha azalmış olabilir.

Apple Watch, tanıtıldığı günden bu yana çeşitli tartışmalara ve araştırmalara konu oldu. Son olarak geçtiğimiz günlerde Apple’ın kurucularından Steve Wozinak, Apple Watch’ı gereksiz bulduğunu ve şirketin giyilebilir teknolojiler sektöründe geç kaldığını belirtmişti.