Anasayfa Haber Nokia Telefon Pazarına Geri Dönebilir

Nokia Telefon Pazarına Geri Dönebilir

Nokia’nın Microsoft tarafından satın alınmayan departmanları, 2015’te akıllı telefon pazarına yeniden giriş yapabilir.

Microsoft 2013 yılında Nokia’nın mobil departmanını satın alarak ciddi bir yankı uyandırmıştı. Aradan geçen aylar boyunca Nokia markası altında Microsoft pek çok ürün piyasaya sürdü ve artık Nokia ismi, yerini Lumia’ya bıraktı. Ancak Nokia’nın Microsoft’tan bağımsız kalan departmanları da bu arada boş durmadı.

Geçtiğimiz haftalarda Android işletim sistemine sahip N1 adındaki ilk tabletlerini duyuran Nokia’nın için şimdi de akıllı telefon pazarına geri döneceğine dair söylentiler mevcut. Tabii ki bu söylentiler, Nokia’nın Microsoft tarafından satın alınmayan bölümü için geçerli.

Nokia'nın Finlandiya kanadının çıkardığı Android N1 tablet.
Nokia’nın Finlandiya kanadının çıkardığı Android N1 tablet.

Finlandiya’da Microsoft’tan bağımsız çalışmaya devam eden Nokia’nın 2015’te akıllı telefon pazarına geri döneceğine dair söylentiler, özellikle N1 tabletinin ortaya çıkışından sonra artmaya başladı. Eğer söylentiler doğru çıkarsa Nokia, Android yüklü ilk akıllı telefonunu 2015’te çıkarabilir.

Nokia’nın mobil üretim kanadı Microsoft’a ait olduğu için N1 tablet Çinli bir üretici tarafından üretildi. Benzer bir durumun gelecekte çıkacak olan Nokia akıllı telefonlar için de geçerli olması bekleniyor.