Anasayfa Haber Star Trek 3 Ne Zaman Gelecek?

Star Trek 3 Ne Zaman Gelecek?

Bir süredir devam eden yönetmen krizinin aşılmasının ardından, üçüncü film için bir çıkış tarihi de belirlendi.

2009 yılında ilki gösterime giren yeni nesil Star Trek filmlerinin üçüncüsü için en sonunda bir çıkış tarihi belirlendi. İlk iki filmi yöneten J.J. Abrams’ın yeni Star Wars filmini çekmek üzere yönetmen koltuğundan kalkmasının ardından, üçüncü filmi kimin yöneteceği sorunu ortaya çıkmıştı.

Bir süre önce yönetmenliğe Robert Orci’nin getirildiği duyurulmuş, ancak o da projeden çekilince yerine geçtiğimiz günlerde Justin Lin gelmişti. Justin Lin adını özellikle Fast & Furious serilerinden tanıyoruz. Bu ismin bir bilim-kurgu klasiğinin yeniden yorumlanmasında ne kadar başarılı olabileceği ismi açıklandığından beri tartışılıyor. Ancak kesin karar verilmiş gibi görünüyor.

Justin Lin’in yönetmenliğinin açıklanmasının hemen ardından da, Star Trek 3 için resmi bir çıkış tarihi açıklandı. Filmin tam adı henüz belli değil, ancak ciddi bir aksilik olmazsa 8 Temmuz 2016 tarihinde sinemalarda gösterime girecek. 2016 tarihi aynı zamanda orijinal Star Trek televizyon dizisinin yayınlanmasının ellinci yılına denk geliyor. İlk iki filmin yakaladığı başarı ve kazandıkları gelir dikkate alındığında, üçüncü filmden beklentilerin yüksek olduğunu söylemeye gerek yok.