Anasayfa Haber BMW i9 2016’da Çıkacak

BMW i9 2016’da Çıkacak

BMW’nin yeni prototipi 2016 yılında üretime girecek ve öncekinden daha güçlü olacak.

Alman otomotiv devi BMW’nin alternatif yakıt kullanan otomobiller konusunda rakiplerinden geri kalmak istemediği biliniyor. Firmanın bu amaçla yakın gelecekte hidrojenle çalışan bir i5 modelini de piyasaya süreceği söyleniyor. Toyota’nın hidrojen teknolojisini temel alacak olan bu model, henüz geliştirilme aşamasında.

Ancak BMW’nin geliştirdiği tek yeni model i5 değil. Geçtiğimiz yıl tasarımıyla hayli dikkat çeken i8 modeli, benzin ve elektrikli hibrit bir tasarıma sahipti. Araç hakkındaki yorumlar genellikle gayet olumlu olsa da, motor gücü açısından beklenenden daha zayıf kaldığı eleştirisi de ön plana çıktı. BMW gelecekte bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.

Şirketin 2016 yılında üretime sokmayı planladığı i9 modeli 3 litrelik benzinli bir motora ek olarak elektrikli motorla da donatılacak. Henüz kesin rakamlar verilmemekle birlikte, şirketin bu araçta en az 500 beygir güç üretmeyi planladığı söyleniyor. Tabii sırf elektrik gücüyle 700 beygire yakın güç üreten Tesla’nın araçları yanında bu rakam pek yüksek değil. Ne var ki BMW henüz safkan elektrikli bir spor otomobil üretmeye niyetli görünmüyor.

Bu sayfalarda gördüğünüz resimler tasarımcıların BMW i9 için yaptığı çizimlerin bilgisayar çıkışları, yani aracın gövdesi henüz tasarım aşamasında. BMW mühendislerinin tüm şaside karbon fiber malzeme kullanmayı, böylece ağırlığı hafif tutmayı planladıkları biliniyor. Ancak aracın son hali büyük ihtimalle burada görünenden biraz daha farklı olacaktır.

bmw-i9-01

bmw-i9-02

bmw-i9-04