Anasayfa Haber Nvidia GTX960’ı Ne Zaman Çıkaracak?

Nvidia GTX960’ı Ne Zaman Çıkaracak?

Hesaplı bir Maxwell ekran kartı bekleyenlerin biraz daha sabretmesi gerekecek gibi görünüyor.

Nvidia’nın çıkardığı yeni GTX970 ve GTX980 ekran kartlarının performansı gerçekten de göz doldurdu. Bu kartlarda kullanılan yeni Maxwell mimarili grafik işlemci çok daha verimli ve hızlı olduğunu ispatladı. Ne var ki bütçesi çok daha kısıtlı olan kullanıcıların beklediği giriş seviyesi GTX960 hâlâ çıkmış değil.

Japonya’dan sızan bir habere göre GTX960’ın gelmesini bekleyen potansiyel müşterilerin Ocak sonuna kadar sabretmesi gerekecek. Söylentiye göre Nvidia bu kartı beklendiği gibi CES 2015 fuarında sergilemeyecek. Ancak 22 Ocak 2015 tarihinde doğrudan piyasaya sürecek.

Nvidia’nın GTX960 için 200 dolar civarında bir fiyat belirlediği söyleniyor, ancak ortada kesin bir rakam yok. Kartın 128 bit veri yoluna sahip olacağı ve 2 GB hafızayla piyasaya sürüleceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Üzerindeki işlemci ise GM206 kodlu revize edilmiş bir Maxwell GPU olacak. Nvidia’nın kartı tüm dünyada aynı anda pazara sürmesi bekleniyor, ancak ülkemizde stoklara girmesi ne kadar sürer, orasını bekleyip göreceğiz.