Anasayfa Haber Far Cry 5 Nerede Geçecek?

Far Cry 5 Nerede Geçecek?

Ubisoft oyuncular arasında düzenlediği anketle bir sonraki oyunun konusunu belirlemeye çalışıyor.

Far Cry serileri Ubisoft’un en iyi satan, en çok para kazandıran markalarından biri haline geldi. Far Cry 4 için çıkmaya devam eden ek görev paketleri de bu durumu doğrular nitelikte. Ancak DLC çıkarmanın da bir sınırı var ve Ubisoft bir süre sonra Far Cry 5’i çıkarmak zorunda kalacak.

Peki ama Far Cry 5’in konusu ne olacak, oyun nerede geçecek? Bu serinin yapısında alışılmış bazı temel özellikler var; oyun alanının dış dünyadan yalıtılmış olması, orada çarpışan en az iki fraksiyon bulunması ve tabii bir de tüm hikayeyi sürükleyen psikopat baş düşman karakterin bulunması gerekiyor. Yeni oyunda tüm bu detaylar nasıl doldurulacak, işte Ubisoft buna karar vermek için oyuncular arasında anket düzenliyor.

Ubisoft tarafından ankete konulan seçenekler Alaska ya da Peru gibi bölgelerde uyuşturucu kaçakçılarıyla savaşmak gibi gayet gerçekçi şıklardan başlıyor. Bunun haricinde geçmişte geçen Vahşi Batı ve Vietnam temalı senaryolar da var. Ve tabii ki vampirler, zombi salgını ya da uzaylı saldırısı gibi tamamen bilim-kurguya kayan senaryolar da mevcut. Far Cry serilerinin zaten hep biraz uçuk kaçık bir tarafı olagelmiştir. Son oyundaki Shangri-La görevleri buna iyi bir örnek.

Aslında bu anket meselesi Ubisoft’un ilk defa yaptığı bir iş değil. Daha önce de benzer anketler yaptılar ve çıkan sonuçlardan birden fazla oyun serisi için karara vardılar. Yani gelecekte Assassin’s Creed ve Far Cry serilerinin en az bir tanesi sizin hayalinizi kurduğunuz bir dünyada geçebilir. Sonuçta hayal satmak Ubisoft’un işi, ama keşke oyunları bitmeden piyasaya sürmemeyi de alışkanlık haline getirseler!