Anasayfa Haber Apple Bükülebilir Telefonu Patentledi!

Apple Bükülebilir Telefonu Patentledi!

Apple’ın bir süre önce yaptığı patent başvurusu kabul edilince, ortaya çok ilginç bir durum çıktı.

Apple’ın iPhone 6 ve İphone 6 Plus modellerinde yaşanan bükülme problemini herhalde hatırlıyorsunuzdur. Bu telefonlarda kullanılan hafif ve ince alüminyum çerçevelerin basınca çok da dayanıklı olmamaları, haliyle nispeten kolay bükülmeleri internette hayli şaka malzemesi olmuştu.

Tuhaf bir rastlantı eseri, Apple’ın gerçekten de bükülebilir bir telefon fikrinin patentini almak için başvurduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı! Apple bu patentle tüm bileşenleri esnek olan ve gerektiğinde eğilerek ya da katlanarak farklı işlevler sergileyen bir mobil cihaz fikrine sahip olduğunu ortaya koyuyor. İşin komik tarafı, bu patent başvurusunun iPhone 6’nın bükülebildiğinin ortaya çıkmasından kısa süre önce yapılmış olması!

Tabii bükülebilen ya da katlanabilen elektronik cihazlar yapma fikri yeni değil. Daha önce pek çok başka firma da benzer fikirler üretti. Hatta halen pek çok şirketin esnek ekranlar ya da bataryalar gibi bileşenler üzerinde çalıştığı biliniyor. Geçmişte Apple’ın da bu türden konularda aldığı birden fazla patent bulunuyor.

Ancak bu yeni patentin farkı, esnek elektronik cihaz fikrini bir bütün olarak ele alması ve Apple’ın malı haline getirmesinde yatıyor. Yani bundan sonra katlanabilir bir telefon yapmak isteyenler, büyük ihtimalle Apple’a telif ödemek zorunda kalacaklar.