Anasayfa Haber Elon Musk, Skynet’e Karşı!

Elon Musk, Skynet’e Karşı!

Yapay zekanın gelişimi hakkındaki şüphelerini sık sık dile getiren Musk, bu konuya müdahale etmek için elini cebine attı!

Elon Musk ve Stephen Hawking gibi dehaların ortak noktası nedir? Her ikisi de insanlığı yapay zekayı geliştirerek kendi felaketini hazırlıyor olabileceğinden korkuyorlar! Şüphesiz bu korkularını paylaşan ciddi bir kitle var ve tamamen haksız olmadıkları da bir gerçek. Ancak dünya genelinde yapay zeka araştırmalarına ayrılan paranın çok küçük bir kısmı bu konuda önlem almaya ayrılıyor.

Elon Musk bu konuda bir adım atarak, yapay zekanın insanlığın hizmetine kalması için çalışan uzmanları destekleyecek bir bağışta bulundu. Hayatın Geleceği Enstitüsü’ne (Future of Life Institute) 10 milyon dolar bağışta bulunan Musk, bu paranın yapay zekayı insanlara dost tutmak için çalışanlara verileceğini açıkladı.

Bağış FLI bünyesinde yapılacak olan değerlendirmeyle dağıtılacak. 19 Ocak tarihinden itibaren başlayacak olan başvurular için futureoflife.org adresini takip edebilirsiniz. Tabii bu bağıştan bir pay alabilmek için çok ciddi akademik ve kurumsal bir geçmişiniz olması gerektiğini söylememize herhalde gerek yoktur.