Anasayfa Haber Bülten ASUS, Strix GTX 960’ı Tanıttı

ASUS, Strix GTX 960’ı Tanıttı

ASUS yepyeni oyun ekran kartı Strix GTX 960’ı tanıttı. Kart, aksiyon oyunlarında daha sessiz ve hızlı performans sağlamak için DirectCU II teknolojisi ve günlük oyunları mutlak sessizlik ile oynamak için 0dB fan teknolojisi gibi ASUS’a özgü teknolojilerle donatıldı.

Yeni ekran kartı ayrıca daha fazla dayanıklılık ve soğutma için ASUS’a özgü Super Alloy Power bileşenler ve basit olduğu kadar esnek de olan hız aşırtma ve çevrimiçi akış aracı GPU Tweak ile XSplit Gamecaster gibi özellikler de içeriyor. Strix GTX 960, 4K/UHD çözünürlüklere kadar bağlantı desteği sunmak amacıyla DisplayPort arayüzüne sahip.

Hızı fabrika çıkışlı olarak 1291MHz’e arttırılan Strix GTX 960, OC Modunda 1371MHz boost hızı ile olağanüstü oyun performansı sunuyor. Strix GTX 960, Assassin’s Creed® Unity ve Battlefield 4™ oyunlarında %12 daha hızlı oyun performansı sunmanın yanı sıra, 1920 x 1080 Full HD çözünürlükte 3DMark 11 (Extreme) benchmark programını referans tasarımlara kıyasla %6,5 daha hızlı çalıştırıyor. 2 GB yüksek hızlı GDDR5 video bellek ile donatılan kart, 7200MHz hıza çıkarılabiliyor.

Referansa kıyasla %30 daha soğuk ve 3 kat daha sessiz performans

ASUS’a özgü DirectCU II soğutma teknolojisine sahip olan Strix GTX 960, %220 daha fazla ısı dağıtımı sağlayarak referans tasarıma kıyasla %30 daha soğuk ve 3 kat daha sessiz performans sunuyor. Böylece yoğun oyun seansları sırasında son derece düşük gürültü ve olağanüstü kararlılık elde ediliyor.

Üstelik Strix, 0dB fan teknolojisi ile oyunseverlerin hafif oyunları mutlak sessizlik içinde oynayabilmelerini sağlıyor çünkü grafik işlemci sıcaklıklarını belirli bir seviyenin altında tutan termal tasarım sayesinde fanlar tamamen duruyor.

Isının daha hızlı dağılmasını sağlayarak soğutma performansını daha da iyileştiren Strix GTX 960’ın arka plakası, kartı hasarlara karşı da koruyor.

5 fazlı Super Alloy Power bileşenler

Strix GTX 960, referans tasarımlara kıyasla enerji verimliliğini %15 arttıran, voltaj değişim toleransını yükselten ve dayanıklılık ile kullanım ömrünü 2,5 kat arttıran 5 fazlı güç tasarımına sahip. Temiz ve zahmetsiz kablo yönetimi için 6 pinli güç konnektörü kullanan Strix GTX 960, kabloların doğru takılıp takılmadığını gösteren pratik bir LED bağlantı göstergesi de içeriyor.

GPU Tweak ile gerçek zamanlı sistem takibi ve kontrolü

Strix GTX 960’ta ekran kartınızdan en iyi performansı alabilmenizi sağlayan ASUS’a özgü bir araç olan GPU Tweak de yer alıyor. GPU Tweak, grafik işlemci hızlarına, voltajlara ve video-bellek saat hızlarına gerçek zamanlı olarak ince ayar yapabilmenizi sağlıyor, böylece hız aşırtma yapmak hem daha kolay hem de daha güvenli hale geliyor.

GPU Tweak, streaming aracı XSlip Gamecaster’ın özel bir sürümü ile bir yıllık ücretsiz XSplit Premium lisansı da içeriyor.[1]XSplit Gamecaster sayesinde ekrandaki görüntüleri gerçek zamanlı olarak Internet üzerinden paylaşabilirsiniz; böylece diğerleri oynadığınız oyunları canlı olarak izleyebilirler. Üstelik oyun oynarken kare hızı, CPU yükü, sıcaklık ve sistem durumunu gösteren daha birçok parametreyi kolaylıkla takip edebilir ve GPU Tweak düğmesine tıklayarak performans ayarlarını hızla değiştirebilirsiniz.

BAŞLICA NOKTALAR

· Hızı fabrika çıkışlı olarak 1291MHz’e arttırılmış GPU ve OC modunda 1371MHz’e çıkan GPU boost hızı ile Strix GTX 960 referans modelden %12 daha hızlıdır.

· DirectCU II soğutma teknolojisi, sistem ağır yük altındayken referans modele kıyasla %30 daha soğuk ve 3 kat daha sessiz performans sağlar.

· ASUS’a özgü Super Alloy Power bileşenler dayanıklılığı ve soğutma performansını arttırır.

TEKNİK ÖZELLİKLER1

Strix GTX 960

Model STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
Grafik motoru NVIDIA® GeForce® GTX 960
Veri Yolu Standardı PCI Express® 3.0
OpenGL OpenGL® 4.4
Video Belleği 2GB GDDR5
GPU Boost Hızı OC Modu: 1317MHz

Oyun Modu: 1291MHz

GPU Temel Hızı OC Modu: 1253MHz

Oyun Modu: 1228MHz

CUDA çekirdeği 1024
Bellek Hızı 7200MHz
Bellek Arayüzü 128-bit
DVI Çıkışı 1 x Yerel Dual-link DVI-I
HDMI Çıkışı 1 x Yerel HDMI 2.0
HDCP uyumluluğu Var
DisplayPort 3 x Yerel DisplayPort 1.2
Pakete Dahil Adaptörler/Kablolar 1x DVI-VGA Adaptörü
Pakete Dahil Yazılımlar ASUS GPU Tweak & Driver
Boyutlar 215,2 x 121,2 x 40,9mm

 

[1]   Teknik özellikler, içerik ve ürünlerin bulunabilirliği önceden haber vermeksizin değiştirilebilir ve ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Gerçek performans uygulamalara, kullanıma, ortama ve diğer faktörlere göre farklılık gösterebilir.