Anasayfa Haber Yeni AMD İşlemciler Mart Ayından Sonra Gelecek

Yeni AMD İşlemciler Mart Ayından Sonra Gelecek

AMD tarafından yatırımcılara verilen bir tele-konferansta, firmanın yeni yol haritası da açıklandı.

AMD her yıl yatırımcılarına yönelik düzenlediği konferansı, bu yıl da planladığı gibi gerçekleştirdi. Şirket CEO’su Lisa Su tarafından verilen bilgiler, şirketin yeni işlemcilerini ancak Mart ayından sonra başlayacak olan 2015’in ikinci mali çeyreğinde piyasaya süreceğini ortaya koydu.

Bu yol haritasına göre AMD’nin All-in-One ve dizüstü bilgisayarlara yönelik geliştirdiği Carrizo serisi ilk olarak piyasaya sürülecek. Bu APU serisi şirketin yeni nesil Excavator CPU çekirdeklerini ve Graphics CoreNext 1.2 mimarisini aynı çatı altında birleştirecek. Graphics CoreNext 1.2 mimarisi aynı zamanda AMD’nin Tonga grafik işlemcilerinin de temelini oluşturuyor.

Kurumsal pazara yönelik olarak ise yeni Opteron “Seattle” işlemcileri gelecek. Bu işlemciler özellikle sunucular için geliştirilmiş ve her biri sekiz adet ARM Cortex A-57 64-bit çekirdek barındırıyor. AMD’nin bu işlemcilerle sunucu pazarında gittikçe yayılan ARM mimarisi işlemci kullanımı trendinden faydalanmak istediği çok açık. AMD bu şekilde doğrudan Intel ile rekabet etmekten kurtulacak, ancak bu defa da karşısında Qualcomm ve MediaTek gibi başka dişli rakipler bulunacak.

PC kullanıcılarının merakla beklediği yeni Radeon Rx 300 serisi ekran kartları da Mart ayından sonra raflara çıkacak. Radeon R9 380 modeli orta fiyat seviyesinde bir işlemci olan “Trinidad” modeline sahip olacak. Bu yeni işlemci bir önceki “Curacao” ile aynı nanometrede üretiliyor, ancak 4,096 adet GCN 1.2 çekirdeğiyle öncekinden iki kat daha fazla çekirdeğe sahip. Kartın 4 GB yüksek bant genişliğine sahip RAM ile satışa sürüleceği bildiriliyor. Fiyat olarak ise AMD’nin 200 dolar civarını hedeflediği açıklanıyor.

 

11 Yorumlar

  1. Amd müşteri bazlı bir şirket ama hak ettiği saygıyı reklam yapamadığı için Nvidia nın gerisinde kalıyor.

  2. amd ne zaman masaüstü için güncel işlemciler çıkartacak merak ediyorum artık çıkarsın sistem toplayacam beklesemmi diyorum amd çıkartmamakta ısrarlı gibi

    • Amd artık masaüstü için işlemci çıkartmayacak şirket zarar etttiği için böyle bir karar alındı zaten alacaksan intel nvidia kraldır şaşma amd çok ezik boşver alma sakın ben aldım çok pişman kaldım çok eski fi tarhinden kalma işlemcileri var ekran kartları desen sürücü güncellemesi yok nvidia hep güncelleme getiriyor kral nvidia

  3. İntel sadece işlemci işine ve işlemci pazarındada en büyük dikkatini desktop’a vermişken Amd ise cpu da intelin , gpu da ise nvidia nın yani iki büyük üreticinin baltaşın sık kullandığı gibi “yekpare” rakibi :) Yani iki büyük kulvarda mücadele veriyor ,biraz sabırlı olmak lazım bence yaza kadar birçok yeni “gelişmiş mikro cihaz” üretecek amd :D Bekleyelim görelim , ben sabredemedim işlemciyi i5 4690k patlattım , gpu bekliyorum amd den bastır AMD :P

  4. Amd sistem toplamak için iyi bir zamanda değiliz anlaşılan. Marttan sonra pcler hazır forumda incellemesini yaparım çok isteyen olursa.

  5. APU işlemciler performans olarak bir önceki apu serisine göre daha verimli olur ve daha yüksek performans sergilerse bence piyasadaki 100 dolar civarı ekran kartları artık tamamen işlevsiz olmaya başlar.Bu da amd ‘nin epey işine gelir.Çünkü düşük bütçeli pc toplayacak olanlar ekran kartı almaz sadece işlemciyi satın alır ama tabiki amd’nin de elindeki işlemciyi iyi tanıtması gerekiyor.Eğer amd tüketiciyi apu ya yönlendirmeyi başarırsa ekran kartı ve işlemci piyasasında epey değişimler görebiliriz.

    • Apu aslında tam bir fiyasko inceleme ürünlerine takılmayın onlar 2400 mhz ram falan filan. Eski apulardan cok daha iyiler yeni olanlar ama tamamem donanıma bağlılar 1600 mhz ram kullanırsan hd 4600 den hiç bir farkı olmaz demek istediğim sey aslında 450-460 tl a10 7850k yerine 20-30 tl fazla para ödeyerek aldıgın intel i3 ve r7 250 çok daha iyi bir sistem haline geliyor… Bazı internet cafe kullanıcıları komik örnekler bile veriyorlar örnegin gt 9500 bile daha hızlı diyenler var işlemçi canavar ama ekran kartı (içerisindeki) hiç bir oyunu adam akıllı oynatmıyor diyenlerde var.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version