Anasayfa Haber Windows 10 Abonelik Sistemiyle Gelebilir

Windows 10 Abonelik Sistemiyle Gelebilir

Microsoft’un “Windows 365” markasının isim haklarını alması, yeni söylentilere sebep oldu.

Microsoft daha önce Office 365 uygulamasıyla mobil cihazlarda Office yazılım paketini piyasaya sürmüştü. Bu paketin özelliği aylık abonelik ücretiyle kullanıcının hizmetine sunulmasıydı. Şirketin bu girişimden tatmin olduğu ve bu iş modelini Windows işletim sistemine de uygulamayı düşündüğü de pek sır sayılmazdı.

Ancak geçtiğimiz günlerde şirketin “Windows 365” markasının haklarını alması, eski söylentileri güçlendirdi. Üstelik şirket yönetiminin Windows 10 işletim sistemini bir hizmet olarak gördüklerini söylemesi de üzerine tuz biber ekti. Her ne kadar Windows 10 daha eski sürümlerin kullanıcıları için ilk bir sene ücretsiz olarak sunulacak olsa da, yeni kullanıcıların ya da ilk seneden sonra geçiş yapacak olanların ne bedel ödeyecekleri henüz belli değil.

Bazılarına göre Microsoft bu isim hakkını sırf başkaları almasın diye almış olabilir. Ancak pek çok kaynaktan gelen fısıltılar, Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini bir aylık abonelik ücretiyle piyasaya süreceğine işaret ediyor. Eğer Microsoft bunu yaparsa büyük bir fiyat etiketi yerine, çok küçük aylık ödemelerle kullanıcıları rahatlatabileceğini, böylece gelirlerinde bir devamlılık sağlayabileceğini düşünüyor olabilir. Ancak gerçeği ancak yeni işletim sistemi resmen satışa çıktığında öğreneceğiz.

13 Yorumlar

  1. Allahım kazasız belasız geçeyim su windows 10 a başka birşey istemiyorum. Update ile sorun olmaz inşallah. Çok fazla internetten pasif hale getirmem gereken program var ve hepsini formattan sonra tekrar aktif hale getirmek ölüm.

  2. Aylık abonelik çıkarsa buraya yazıyorum korsan eskisinden daha da fazla artacaktır.. şahsen sürekli ödemekten se 1 kere alırım benim olsun. ama lütfen daha fazla insanları soymaya çalışmasınlar. o zaman sürümlere ayrılsın ya bir kere home premıum veya alıp kullanalım kimisi de ultimate alıp her ay para ödesin. ama durum bu bahsettiğiniz gibi olursa gerçekten korsan kullanacağım.

    • Ev kullanıcısının tercih edeceği bir şey değil pek, fakat kurumsal yerler tarafından ciddi rağbet görecektir. Öncelikle firmalar az az ödemeyi severler, bu da aylık/yıllık giderden gösterirler. İkincisi ise; windows’un bir üst versiyona geçtiğinde, her seferinde oluşan ekstra gereksiz iş yükünden kurtulmuş olacaklar.

  3. ayrıca yazınız’da

    “Eğer Microsoft bunu yaparsa büyük bir fiyat etiketi yerine, çok küçük aylık ödemelerle kullanıcıları rahatlatabileceğini, böylece gelirlerinde bir devamlılık sağlayabileceğini düşünüyor olabilir.”
    demişsiniz ancak bu rahatlık değildir. siz 1 kere de misal 400tl verip alıyorsunuz bu sizin oluyor bir daha asla ücret ödemezsiniz…
    ancak 400tle değilde 50 tl taksitle 4 taksit te bize verseydi bu kolaylık ya da sizin dediğiniz rahatlatıcı olabilirdi.
    ama 30 -40 -50 misal ayda böyle bir ücreti sürekli vericeksem! bunun adı bizi soymaktır.

  4. Linuxa geçiyorum. gcc c++ ile çalışacağım bundan sonra. yada virtual c++ın temel dll lerini alır hackleyerek çalıştırırım. valla uğraşamam aylık ücretle.

    • Crackli kullanıyorum :D Bu güne kadar en ufak bir problemle karşılaşmadım.Yerim microsoftunuda windowsunu da.Kralı gelsin her türlü korsanı crack’i çıkacaktır.Windows 10’u da halledecekler merak etmeyin.O kadar para veremem ben bir işletim sistemine. Tek orijinal kullandığım şey oyunlar oldu onlarda hak ettikleri için.

  5. Böyle birşey imkansız.Windows 7 ve 8 kullanıcıları dışında zaten geriye bişey kalmıyor.microsoft bunlardan mı kazanacak :)

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version