Anasayfa Haber Apple, iPad Mini’yi Öldürüyor Mu?

Apple, iPad Mini’yi Öldürüyor Mu?

Apple’ın başarılı tablet ailesinin küçük üyesi, son günlerini yaşıyor olabilir.

Basına sızan bazı bilgilere göre Apple, iPad Mini ailesinin üretimini durdurabilir. iPad Mini modellerinin üretiminden sorumlu olan fabrikanın açıklamalarına göre Apple, dördünce nesil iPad Mini için üretim talimatı vermedi.

iPad Mini tabletlerin ömürlerinin sonlarına yaklaştığına dair iddialar bir süredir ortalıkta dolanıyordu. Kimi iddialara göre iPad Mini 3 modelinin, kendinden önceki iPad Mini 2 modelinin üzerine Touch ID dışında neredeyse hiçbir yenilik sunmaması, cihazın popülaritesini ve alıcı kitlesini azalttı. Kimi kaynaklara göre de, iPhone 6 Plus’ın büyük ekranı sebebiyle kullanıcılar iPad Mini modellerine gerek duymamaya başladı.

Her ne kadar iPad Mini ailesi zor günler yaşıyor olsa da, Apple’ın iPad markasından vazgeçmeye niyeti yok gibi görünüyor. Apple’ın 12 inçlik bir iPad üzerinde çalıştığı uzun zamandır konuşulan bir şey. Ancak unutmamak gerekiyor ki geçtiğimiz birkaç senede hızla yükseliş yapan tablet pazarı bugünlerde aynı hızla dibe vurmaya başladı. Daha şimdiden tabletlerin akıllı telefonlar ile kişisel bilgisayarlar arasında çapraz ateş altında kalması, Apple gibi büyük teknoloji markalarının bu pazara olan bakış açılarını değiştirecektir.