Anasayfa Haber Haswell-E’nin Yerini Broadwell-E Serisi Alacak

Haswell-E’nin Yerini Broadwell-E Serisi Alacak

Intel Broadwell-E
Intel Broadwell-E

Intel Haswell-E serisinin yerine Broadwell-E serisini hazırlıyor. İşte yeni Broadwell mimarili yeni E serisi işlemciler ve X99 platformu işlemcilerin geleceği…

Intel’in X99 yonga seti ile birlikte kullanıma sunduğu Haswell-E serisi işlemcilerin yerini alacak olan Broadwell-E işlemciler ufukta göründü. Henüz bütün detaylar açıklanmasa da Intel’in kendi yol haritasına göre üç yeni işlemci yolda.

Intel’in Core i7 5960X, Core i7 5930K ve Core i7 5820K işlemcileri mevcut Haswell-E serisini oluşturuyor. 8 Çekirdekli ve 6 çekirdekli bu işlemcilerden Core i7 5960X modelinin ön incelemesini yapmış, DDR4 Sistem Toplama rehberimizde Core i7 5930K modelini kullanmıştık. Core i7 5820K modeliyle ilgili olarak da Technopat Sosyal’de pek çok soru cevaplamıştık. Yeni seri, eski serinin yerine geçeceği için aynı şekilde en üst, orta ve alt olmak üzere üç model yenilenerek Broadwell mimarisine kavuşacak.

Hepsi hız aşırtma ile daha yüksek frekanslarda çalıştırılabilecek olan yeni işlemciler arasında 5960X’in yerine geçecek olan model yine 8 çekirdekli bir X modeli, 5930K ve 5820K’nın yerine geçecek olan modeller ile 6 çekirdekli olacak.

Mevcut X99 anakartlar ile kullanılabilecek olan Broadwell-E ailesi işlemciler doğal olarak yine LGA 2011-v3 soket kullanıyor. Daha önce Ivy Bridge ve Haswell geçişlerinde gördüğümüz anakart BIOS güncellemeleri ile birlikte mevcut X99’lar da yeni Broadwell-E’leri kullanabilecek. Sistemde yine DDR4 RAM’ler kullanılacak. Kod isimleri ve fiyatlar açıklanmamasına karşın yine üst seviyede 1000 dolar yurtdışı fiyatına ulaşan fiyatlar ile karşılaşmamız kuvvetle muhtemel. İsimler de Core i7 6960X, Core i7 6930K ve Core i7 6820K olabilir ancak bu isimlendirme doğal olarak sadece bir tahminden ibaret.

Önümüzdeki yıl, yani 2016 yılında çıkacak olan Broadwell-E ailesinin TDP değerinin 140 Watt olması bekleniyor. Bir yıl oldukça uzun bir süre, bu yüzden 2015 yılı boyunca X99 ailesinde topladığımız sistemlerde mevcut Haswell-E’leri kullanmaya devam edeceğiz. Özetle X99 sistemlerde Broadwell-E için beklemeyin.

Broadwell kullanmakta ısrarcıysanız ve 2015’in ilerleyen zamanlarında sistem toplayacaksanız, mevcut Z97 anakartları tercih edebilirsiniz. Zira yine BIOS güncellemeleri ile mevcut anakartlarda düşük güç tüketimli Broadwell’leri, Broadwell-E’lere göre daha uygun fiyatlı ve daha erken kullanma imkanımız olacak. Düşük güç tüketimli Broadwell’leri ilk kullananlar ise 2 in 1 ve Ultrabook türü taşınabilir bilgisayarlar olacak.

4 Yorumlar

    • AMD’nin yeni yonga seti hazırlaması gerekiyor bunun için. DDR4 tek başına kritik değil, güçlü bir sistemin parçası olarak önemli. Daha uzun yıllar DDR3 kullanan yüksek performanslı sistemler toplayıp kullanmayı sürdüreceğiz.

  1. Ali abi DDR4 Sistem Toplama rehberinizde Intel Core i7 5820K modelini kullanmıştınız.Bağlantı da ufak bir yazım yanlışı olmuş :)

  2. yeni aldığım Maximus vii Ranger anakartımın ileride DDR4 destekleme imkanı olucakmı acaba soket yapıları ddr3 ile aynımı? bu arada daha işlemci almadım yeni işlemcileri bekliyimmi almak için.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version