Anasayfa Haber LG Kendi Mobil İşlemcisini Yapıyor Olabilir

LG Kendi Mobil İşlemcisini Yapıyor Olabilir

LG’nin kendi mobil işlemcisini geliştirdiği ve ileride sırf bunu kullanmayı planladığı söyleniyor.

Güney Kore kökenli bazı kaynaklardan gelen haberlere göre, LG’nin kendi mobil işlemcisini üretmek için çalışmalar yürüttüğü söyleniyor. Ancak bu defa tasarladıkları işlemci, daha önceki NUCLUN adlı işlemciden çok daha farklı.

Bu yeni mobil işlemcinin sekiz çekirdekli olacağı ve Cortex-A72 ile Cortex-A53 çekirdeklerinden oluşacağı söyleniyor. Tümleşik grafik işlemcisi ise büyük ihtimalle Mali serisinden olacak. 20 nm boyutlarında tasarlandığı söylenen işlemcinin, 2016’dan önce hazır olması beklenmiyor.

Eğer bu söylenti gerçekse, Samsung’dan sonra bir Güney Koreli elektronik devi daha Qualcomm işlemcileri kullanmayı bırakacak demektir. Kaldı ki tıpkı Samsung gibi LG’nin de işlemcilerini sırf kendine saklamayacağı, isteyenlere de satacağı söyleniyor.

2016’dan önce hazır olmayacak bir işlemcinin 20 nm tasarıma sahip olması biraz şüphe çekici gibi gelebilir. Sonuçta o tarih itibariyle 16/14 nm ölçeğinde üretimin yaygınlaşmış olması öngörülüyordu. Ancak mobil pazardaki daralmanın da etkisiyle, pek çok firmanın maliyeti gün geçtikçe düşen 20 nm boyutunu daha uzun süre terk etmeyeceği de ciddi bir olasılık.