Vodafone RED Tarifesi Pişmanlığım - Technopat
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net

Anasayfa - Makale - Yazar Köşeleri - Vodafone RED Tarifesi Pişmanlığım

Vodafone RED Tarifesi Pişmanlığım

2 Mart 2015 - 20:00
- Yazar Köşeleri

Vodafone’un esneklikten yoksun RED tarifesi beklentilerimi karşılamak bir yana, internet erişimi konusunda insanı çileden çıkarıyor.

Bir yıldan daha uzun bir süredir Vodafone’un RED tarifesindeyim. Bu tarifeye geçmekteki birincil amacım, alt tarifelerde sürekli biten internet kotası sonrası ek paket alma derdinden kurtulmaktı. Fakat işler hiç de beklediğim gibi olmadı. İlk etapta geçtiğim tarifede aylık 4 GB internetim vardı. Bu tarifede uzun süre kalınca Vodafone tarafından arandım ve aynı fiyata, tahhütle bir üst tarifeye geçebileceğim belirtildi. Fakat burada üst tarifede internetin 3 GB + 1 GB şeklinde olduğunu söylediler, nasıl oluyorsa artık… Kabul ettim ve bir üst tarifeye geçtim. Kısa süre sonra 3 GB + 1 GB’ın 4 GB anlamına gelmediğini ve yeni tarifenin internet kotasının sadece 3 GB olduğunu fark ettim.

Ayda sabit 95 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz, RED tarifesindesiniz, hiç kullanmadığınız gereksiz SMS hakkınız ve konuşma dakikanız var ama söz konusu internet erişimi olduğunda 3 GB ile kısıtlısınız. 4G’ye geçeceğimiz bu günlerde esneklikten uzak, konuşmadığınız dakikaları ve göndermediğiniz ve asla göndermeyeceğiniz SMS’lerinizi internet kullanımına çeviremediğiniz, kotası 3 GB olan RED tariflerinin ne kadar mantık dışı olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum.

İnternetiniz bittiğinde ek paket paket almak zorunda kalmamak için geçtiğiniz RED tarifesinde kotanız dolduğunda internet kafeden kısıtlı erişir gibi Vodafone’a SMS atıp “Masa 16’ya 1 saat daha yazın” der gibi 1 GB ek kota talep etmek zorunda kalmanız… İş dünyasını hedef alan bir tarifede profesyonellikten daha uzak bir yöntem daha olamazdı.

İşin daha da vahim yanı, yine nasıl mümkün olduğunu anlamadığım bir şekilde güncel RED tarifelerinde kontratsız 85 TL ödeyen bir abone ayda 4 GB internet erişimine sahip oluyor. Geçebildiğim bir üst tarife ise RED Elite. Aylık sabit 150 TL ödeyeceğim bu tarifede internetim 5 GB. Yani 2 GB için ayda 45 TL daha fazla ödememi istiyor Vodafone! Oysa var olan RED Elite tarifesinde kontratsız 125 TL ödeyen birisi ayda 6 GB kotaya sahip. Sözün özü bu paket ve seçenek çokluğu hiç bir işime yaramıyor, bir ton ihtiyaç duymadığım, gereksiz SMS ve konuşma dakikası sunarken, bana en temel ihtiyacım olan mobil interneti yeterince sağlamıyor. Üstelik yeni aboneler benden daha az ödüyor.

1 dakika konuştuğum, 2 SMS attığım tarifede en çok kullandığım özellik için kalan hakkın 0 KB.
1 dakika konuştuğum, 2 SMS attığım tarifede en çok kullandığım özellik için kalan hakkım 0 KB.
Etiketler: aylık 4 GBek paketinternet kotasıredtarifeVodafone
Paylaş120PaylaşTweetYollaPaylaş
Recep Baltaş

Recep Baltaş

Bilgisayarla tanışması 2000'li yıllara dayanan yazar, 2007'de CHIP ve LEVEL dergilerinin yanında CHIP Online için de makaleler yazdı ve 2010'da Türkiye'nin en çok satan teknoloji dergisi CHIP'in Donanım Editörü oldu. Bu süre zarfında 1000'den fazla ürün incelemesi yapan Recep Baltaş, 2011 sonunda bu görevinden ayrılıp ASUS Türkiye'de Pazarlama Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Tam bir Technopat olan Baltaş'ın son durağı ise Technopat.net.

Yorumlar 27

  1. Umut Veren says:
    11 yıl önce

    Ayip Ettmisler, Sacma Sapapn Tarifeler falan.
    Tekel olsalar bir Dert ,Olmasalar bir Dert,

    Meydani bos buldular kanimca istedikleri gibi uygulama yapiyorlar.

    Gecmis olsun @RecepBaltas

    Yanıtla
  2. NeseliEnginar says:
    11 yıl önce

    Oldu bak olanlar oldu bim bam bom.
    Seneye cikisini verirsin vodafone’dan bim bam bom.
    Duyduk duymadik demesin hic kimse.
    Vodafone’a takilmasin hic kimse…

    Aylik 150 TL cok gercekten. Ben olsam hemen cikisimi yazardim. 29,99 €’ya 6 GB internet ayrica 100 dakika konusma hakkim var. Türkiye hala insanlari kaziklamaya devam ediyor. Recep gel sana buradan bir hat alalim. Ayyildiz hat alabilirsin. Bir arastir internetten… Ben göndereyim sana olmazsa. ;)

    Yanıtla
  3. Mehmet Bolancı says:
    11 yıl önce

    Recep Kardeş. http://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/yeni-turkcell-musterisi/platinum-plus-paket-yeni-musteri-yillik-abonelik-kampanyasi?place=campaigns_category

    Yanıtla
    • Recep_Baltas says:
      11 yıl önce

      Eskiden Turkcell’de idim. Ayda 85 TL diyorlar, geçtikten sonra o 150 TL oluyor. Turkcell benden uzak dursun :)

      Yanıtla
      • Tayyip gören says:
        11 yıl önce

        http://goo.gl/AGAe9g bi bak abi istersen

        Yanıtla
  4. Alex59 says:
    11 yıl önce

    Vallahi kardeşim Telsim’in ilk çıktığı zamandan beri bu operatörü kullanıyordum ve oldukça memnundum.

    Taki Vodafone geçişi olana kadar, önce ülkemizdeki tarifelerin ucuz olması bahane edilerek başka ülkelerde yaptıkları bedava telefon uygulamasını burda yapmadılar.

    Şu anda ise inatla sınırsız internet tarifeleri yerine kafa karıştırmaya yönelik ama sonuçta hepside sınırlı onlarca internet tarifesi uygulamasını sürdürüyorlar.

    Ben iki yıl önce mevcut numaramı Turkcell’e taşıdım o zamandan beri oldukça memnunum ve şartlar değişmezse kalmayada devam edeceğim.

    Sonuçta kararı verecek sensin ama, Turkcell biraz pahalı olsada sınırsız interneti, internet hızı, ve hizmet kolaylığı açısından şu anda, Vodafone’den çok üstün.

    Toparlarsak Telsim bir yana Vodafone, bu yeni nesilde çok sınıfta kaldı ve çokta müşterisini kaybetti.

    Yanıtla
  5. Aspirin Vermidon says:
    11 yıl önce

    arkadaşım 2 gb lık internet dolmasına rağmen otomatik duru olmayan tarife 5 gb fazladan veri çekmiş faturada 80 90 gibi gelmiş :D

    Yanıtla
  6. cagatay says:
    11 yıl önce

    10gb internet 15tl olana kadar internet paketi almadım almayacağım :)

    Yanıtla
  7. Yavuz Fatih Sönmez says:
    11 yıl önce

    Avea faturasız kullanıcısıydım. İzmir tınaztepede 3g pek sağlıklı çekmediği (D: 3-5 MB UP: 1.2-1.4 MB PİNG: 30-90) için Vodafone’ye geçmeye karar vermiştim. Vodafonedeki müşteri hizmetleri tınaztepede çok yakın bir notada baz istasyonu olduğunu söyledi ve 3g çok sağlıklı çalışır dedi. Bende aynı fiyata daha iyi internetten faydalanmak için 2 yıldır kullandığım tarifeyi bırakıp Allah kahretsin Vodafone’ye geçtim. Hattım açıldıktan sonra bana sölenenleri yapıp, gerekli yerlere sms gönderip hattıma 65 tl yükledim. İlk önce benden 11 tl para kesti. Biraz araştırdım ve 1 kb bile indirme yaparsanız internet paketiniz olmadan Vodafone sizden günlük 11 tl para kesiyor. Tamam dedim. Nasılsa yapacağım bir internet paketi. Sinirlerime hakim olup 20 tl daha yükledim. Bu sefer benden 23 tl bilmem ne kullanım parası çekti. En yakın Vodafone bayisine gidip uzun süren sözlü tartışmanın ardından “buradan bir şey çıkmayacak. Bari bu ay idare edeyimde bir dahaki ay Aveaya geçerim” dedim. Şuan sözde baz istasyonu çok yakın olan tınaztepedeyim ve internetimiz hızı D: 0.9 ila 0.4 iken U: 0.1 ila 0.2. Ping genelde 400’den aşağı düşmüyor.
    Bu nasıl bir ticaret politikasıdır arkadaş. Minimum hizmet, Maximum kar.

    Yanıtla
    • sercan says:
      11 yıl önce

      ben de tarifeyle ilgili bir sorun yaşadım. Bayii müşteri hizmetleri çözer dedi müşteri hizmetleri bayiiye danışalım dedi bayii bizde sorun yok dedi müşteri hizmetleri biz bişey yapamayız sorun yokmuş dedi kaldım öyle aynı tarifede.
      tek tesellim daha az para kaptırıyor olmam şu an

      Yanıtla
  8. arthas22 says:
    11 yıl önce

    Geçmiş olsun biraz tuhaf bir durum . Hepimiz sanki liseli aşıklarmışız gibi inatla sms li paketler . Gülünecek derecede komik kotalar (örnek evde bana 150 gb kota yetmiyor adamlar aynı fiyata 4 gb satıyor :D ) ha bir de 4g ye bu kotalarla geçsek acaba nasıl olacak çok merak ediyorum . Tekrar dan geçmiş olsun değişmeden bu kafalar yükselmez o kotalar :D

    Yanıtla
    • Recep_Baltas says:
      11 yıl önce

      Kesinlikle o SMS paketlerine gülüyorum. 2000 SMS’i ben ne yapacağım ? Lise tarifesi mi bu ?

      Yanıtla
  9. Dewrim Aydin Yilmaz says:
    11 yıl önce

    Avea bol kepçe 6GB tarifesi kullaniyorum, avea
    ve sabit hatlar sinirsiz, 600 dakika her yone, sinirsiz sms ayda 45 TL
    oduyorum ve çok memnunum.. genelde download 9 megabit upload ta 3.5
    megabit .. (şuan alt kattayim) test güncel.. çok fazla şehir dolaşiyorum
    ve genelinde 3g ile bir problemim olmadi.. diğer operatörlere ne den
    çok para oduyorsunuz ?

    Yanıtla
  10. Cihangir Erdoğan says:
    11 yıl önce

    En düşük tarifeyi alıp sınırsız internet kullanabilirsiniz. Hız kaybı da olmuyor. 30-35 liralık bir paket ile kota aşımına ilave olarak fatura stop ile en fazla 90 tl ödersiniz bu da size 120 lira civarında faturaya sınırsız internet sahibi yapar. Ben öyle yapıyorum.

    Yanıtla
  11. Guest says:
    11 yıl önce

    İşte budur, bize ulaşma gücünüzü böyle faydalı bilgileri paylaşarak kullanmanız harika. Hemen paylaşıyorum sosyal medyada bu yazınızı. Umarım Vodafone da bu yazıdan haberdar olur da, sonunda birilerinin ses çıkardığını görür.

    Ben Avea kullanıyorum, en ucuzu o.

    Yanıtla
  12. Y. Adam says:
    11 yıl önce

    Ayrıca sakın ola ki faturalı hat kullanmayın, kullandırmayın. Giren çıkan (faturaya) belli olsun. Ön ödemeli bir hat kullanın, kafanız rahat olsun. Paket aşımı ne demektir mesela? Faturayı 50-60 lira arttırmak için kullanılan harika bir yöntem. Enayi olmayın, bu kurtlar sofrasında ekmek olmamak için mutlaka ön ödemeli hatlar kullanın.

    Yanıtla
  13. Serdar says:
    11 yıl önce

    İngilizlerin kime faydası olmuş ki dünyada benim ülkeme faydası olacak Vodafone dan uzak durun derim. Türkiye ye diğer ülkelerdeki gibi hizmet etmiyorlar yerli olarak Turkcell kaldı tabi oda yüzde 49 bizim yüzde 51 yabancıların bazıları pahalı diyecek haklılar ama en sağlamı da turkcell şahsi görüşüm. En uygunu ise Avea oda malesef süper çalışan bir operatör değil .

    Yanıtla
  14. cem says:
    11 yıl önce

    senede bir kez numara taşımazsanız kazığı yersiniz genelde bahar aylarında avantajlı kampanyalar oluyor birine geçtinizde 1 sene fiyat garantisi veriyorlar zaten. bende Vodafone’a geçmiştim bulundugum bolgede 3g gorebilsem sevinicem turkcell heryerde full 3g çekiyorken interneti zaten rezil vodafone’un bu yuzdende

    Yanıtla
  15. Baris Uraz says:
    11 yıl önce

    Hahaha :D GTX 970’ten ilham almışlar galiba :D

    Yanıtla
  16. madness says:
    11 yıl önce

    avealıyım, hiç bir sorun yaşamadım, vodafone a zaten sırf ingiliz olduğu için bedava da verseler geçmem

    Yanıtla
  17. Nusret says:
    11 yıl önce

    Vodafone’un 25TL olan Mega Üçlü tarifesini kullanıyorum. 2GB İnternet, 1000SMS ve 500DK heryöne alıyorum. Sonuçlardan gayet memnunum ama daha büyük RED kurumsal tarifelerde insanlara ufaktan yürüdüklerini duymuştum :D

    Not: Elazığ Merkezden telefonumla test ettim.

    Yanıtla
  18. Oyun Pes says:
    11 yıl önce

    En iyisi Turkcell mi tanıdığım insanlar turkcell çok memnun aveya beddua ediyolar :D

    Yanıtla
  19. Alper Ömer says:
    9 yıl önce

    bimcellde bile 6 gb 30 küsür lira be çokta hızlı.

    Yanıtla
  20. BOd De says:
    9 yıl önce

    Turkcell varken

    Yanıtla
  21. Özkan GÖKÇE says:
    9 yıl önce

    Vodafone sakın ama sakın kullanma turkcell ve avea varken…..

    Yanıtla
  22. Mehmet Deran says:
    9 yıl önce

    vodafone kullanma şunu kullan gibi yaklaşımların çok yersiz olduğunu düşünüyorum..şu bir gerçek arkadaşlar bunların birini al vur ötekine.. tamamı ile para sömürmeye programlanmış operatörler.. ve biraz derinine indiğiniz zaman bunların hiç birinde kurumsallığa ait bir şey bulamazsınız.. maalesef gerçek bu..

    Yanıtla
  23. MrtKlyc says:
    9 yıl önce

    Ben eskiden Turrkcell kullanıyordum. Daha sonra Vodafona geçtim ve gayette memnunum arkadaşlar hangi hattı kullanırsan kullan. İnternet kotanı aşmayacaksın aşarsan giydiriyorlar. Ben şuan Vodafone Red XS tarifesi kullanıyorum standart 60 tl indirimli taahhütlü 42 tl pişmanmıyım değilim. Nimetten faydalanmasını bileceksin :) Örneğin geçen ay kampanyası daha yeni bitti. Avantaj cepte uygulaması ile hergün Kahve Dünyasında bir tane Türk kahvesi bedavaya içiyordum :) kaldıki tanıdıklarımın yüzde 90 vodafone kullanıyor sınırsın konuşuyorum. 4GB internet genelde çoğu yerde zatn Wifi denen şey var onu kullanıyorum 4gb yetiyor aylık. Çekim kalitesi derseniz hepsinin brbirinden başka sorunu var. Örneğin memleketimde Turkcell cekmiyor. Vodafone cekiyor. Arkadaşın köye gidiyorum vodafone çekmez turkcell çeker. Bu durumda size yetecek tarifeyi ve operatörü ince eleyip sık dokuyacaksınız. Red XS tarifesinine geçmeden önce Esnek tarife kullanıyordum ve RED XS tarifesi için çok güzel öneri ile geçirdiler. 20 gün RED XS gibi kullanıp Esnek tarife ücreti ödeyecektim. Fatura bir geldi birde üzerine RED indirimi koydular 35 tl lik faturam ilk ay 10 tl sonraki aylarda standart 42 tl tabi ki kotanı aşmazsan. Ben aşmıyorum kafam rahat :)

    Yanıtla

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RSS Technopat Sosyal

  • İşsiz ve çekingen biri hayatta nasıl yön bulur?
  • R7 7800X3D işlemci için 1080p oyunda 80 derece normal mi?
  • R7 7800X3D ve 4060 Ti sistem 550W PSU ile kullanılırsa sorun çıkar mı?
  • Ryzen 5 7500F RTX 5060 Ti 16 GB sistem 41.065 TL / RTX 5070 49.555 TL
  • RDR 2'de 2600 dolar ile neler yapılabilir?
  • Ülke yönetimi ve savaş oyunu tavsiyeleri
  • İnternet tarayıcısı video izlerken takılmaya başlıyor
  • Düzenli altın birikimi için banka mı, kuyumcu mu daha mantıklı?
  • Kıngsman DDR5 RAM'ler iyi mi?
  • Amazon AGV kask orijinal midir?

Technopat Video

Şu an oynayan

Uzun ömürlü olsun ama cebimi yakmasın diyenlere: İtopya RTX 5060 Ti OEM paket inceleme

Uzun ömürlü olsun ama cebimi yakmasın diyenlere: İtopya RTX 5060 Ti OEM paket inceleme

Uzun ömürlü olsun ama cebimi yakmasın diyenlere: İtopya RTX 5060 Ti OEM paket inceleme

Haber
Haftanın teknoloji gündemi: T Raporu 2. bölüm sizlerle

Haftanın teknoloji gündemi: T Raporu 2. bölüm sizlerle

Haber
GIGABYTE Gaming A16 laptop incelemesi

165 Hz IPS ekran ve RTX! GIGABYTE Gaming A16 laptop incelemesi

Haber

Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net!

Güncel teknoloji, internet, donanım, yazılım, oyun ve daha fazlası haber, makale ve videolar ile Technopat’ta sizlerle.

01010100 01100101 01100011 01101000 01101110 01101111 01110000 01100001 01110100

Kategoriler

  • Yapay Zeka
  • Ev Teknolojileri
  • Makale
  • Video

Sosyal Medya

Bağlantılar

  • Hakkında
  • Haber
  • Video
  • Sosyal
  • Çerez Politikası
© 2011-2025 Technopat. Tüm Hakları Saklıdır.

Hosting :

Çerez Onayı
Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, kullanıcı deneyiminizi daha iyi hale getirmek, hizmetlerimizi size daha etkin bir şekilde sunabilmek için çerezler (cookies) ve benzeri araçlar kullanıyoruz. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını sağlamak, içeriği kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafik analizi yapmak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Çerezleri nasıl kullandığımız ve kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz hakkında daha fazla bilgi almak için çerez politikamızı ve kişisel veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, sadece kullanıcının açıkça talep ettiği belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlama amacıyla veya iletişimin elektronik iletişim ağı üzerinden iletilmesinin tek amacıyla yasal olarak kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından istenmeyen tercihlerin depolanması yasal amacıyla gereklidir.
İstatistikler
Sadece istatistiksel amaçlarla kullanılan teknik depolama veya erişim. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam gönderimi için kullanıcı profilleri oluşturmak veya kullanıcıyı bir web sitesinde veya birden fazla web sitesinde benzer pazarlama amaçları için takip etmek amacıyla gereklidir.
  • Seçenekleri yönet
  • Hizmetleri yönetin
  • {vendor_count} satıcılarını yönetin
  • Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri yönet
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
  • Giriş
  • Teknoloji Haberleri
  • Sosyal
  • Nasıl Yapılır
  • Yapay Zeka
  • Video
  • Tavsiyeler
  • İncelemeler
    • Video İncelemeler
  • Güvenlik
  • Oyun
  • Makale
    • Pratik
    • Yazar Köşeleri

© 2025 Technopat
Sorularınız için Technopat Sosyal