Anasayfa Makale Yazar Köşeleri Vodafone RED Tarifesi Pişmanlığım

Vodafone RED Tarifesi Pişmanlığım

Vodafone’un esneklikten yoksun RED tarifesi beklentilerimi karşılamak bir yana, internet erişimi konusunda insanı çileden çıkarıyor.

Bir yıldan daha uzun bir süredir Vodafone’un RED tarifesindeyim. Bu tarifeye geçmekteki birincil amacım, alt tarifelerde sürekli biten internet kotası sonrası ek paket alma derdinden kurtulmaktı. Fakat işler hiç de beklediğim gibi olmadı. İlk etapta geçtiğim tarifede aylık 4 GB internetim vardı. Bu tarifede uzun süre kalınca Vodafone tarafından arandım ve aynı fiyata, tahhütle bir üst tarifeye geçebileceğim belirtildi. Fakat burada üst tarifede internetin 3 GB + 1 GB şeklinde olduğunu söylediler, nasıl oluyorsa artık… Kabul ettim ve bir üst tarifeye geçtim. Kısa süre sonra 3 GB + 1 GB’ın 4 GB anlamına gelmediğini ve yeni tarifenin internet kotasının sadece 3 GB olduğunu fark ettim.

Ayda sabit 95 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz, RED tarifesindesiniz, hiç kullanmadığınız gereksiz SMS hakkınız ve konuşma dakikanız var ama söz konusu internet erişimi olduğunda 3 GB ile kısıtlısınız. 4G’ye geçeceğimiz bu günlerde esneklikten uzak, konuşmadığınız dakikaları ve göndermediğiniz ve asla göndermeyeceğiniz SMS’lerinizi internet kullanımına çeviremediğiniz, kotası 3 GB olan RED tariflerinin ne kadar mantık dışı olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum.

İnternetiniz bittiğinde ek paket paket almak zorunda kalmamak için geçtiğiniz RED tarifesinde kotanız dolduğunda internet kafeden kısıtlı erişir gibi Vodafone’a SMS atıp “Masa 16’ya 1 saat daha yazın” der gibi 1 GB ek kota talep etmek zorunda kalmanız… İş dünyasını hedef alan bir tarifede profesyonellikten daha uzak bir yöntem daha olamazdı.

İşin daha da vahim yanı, yine nasıl mümkün olduğunu anlamadığım bir şekilde güncel RED tarifelerinde kontratsız 85 TL ödeyen bir abone ayda 4 GB internet erişimine sahip oluyor. Geçebildiğim bir üst tarife ise RED Elite. Aylık sabit 150 TL ödeyeceğim bu tarifede internetim 5 GB. Yani 2 GB için ayda 45 TL daha fazla ödememi istiyor Vodafone! Oysa var olan RED Elite tarifesinde kontratsız 125 TL ödeyen birisi ayda 6 GB kotaya sahip. Sözün özü bu paket ve seçenek çokluğu hiç bir işime yaramıyor, bir ton ihtiyaç duymadığım, gereksiz SMS ve konuşma dakikası sunarken, bana en temel ihtiyacım olan mobil interneti yeterince sağlamıyor. Üstelik yeni aboneler benden daha az ödüyor.

1 dakika konuştuğum, 2 SMS attığım tarifede en çok kullandığım özellik için kalan hakkın 0 KB.
1 dakika konuştuğum, 2 SMS attığım tarifede en çok kullandığım özellik için kalan hakkım 0 KB.