Anasayfa Haber NVIDIA, Titan X’i Ortaya Çıkardı!

NVIDIA, Titan X’i Ortaya Çıkardı!

Uzun süredir varlığı tartışma konusu olan Titan X, GDC 2015 fuarında beklenmedik bir şekilde ortaya çıktı.

Amerika’da sürmekte olan Game Developer Conference 2015 etkinliğinde sahne alan Epic Games’in sunumu esnasında pek de alışık olmadık bir durum yaşandı. Sakin bir tavırla sahneye yürüyen Nvidia yöneticilerinden Jen-Hsun Huang, elindeki kutunun üstünü imzalayarak, Epic’in başındaki isim olan Tim Sweeney’e hediye etti. Ardından da yine sakin bir şekilde sahneden inip uzaklaştı.

Seyircilerde şaşkınlık uyandıran bu olay esnasında Huang’ın Sweeney’e hediye ettiği kutunun içinde ise Nvidia’nın üzerine çok spekülasyon yapılan yeni ekran kartı Titan X bulunuyordu! Piyasada bir süredir bu kartın varlığı hakkında dedikodular dönüyordu. Nvidia’nın yakın zamanda büyük bir etkinliği olacağı da biliniyor, ancak bu kartın ortaya çıkarılacağına şüpheyle bakılıyordu. Huang’ın bu hareketiyle birlikte piyasadaki tüm şüpheler silinmiş oldu.

Titan X hakkında henüz çok fazla bilgi yok, Nvidia yetkilileri bu konuda hayli ağzı sıkı davranıyorlar. Ancak kartın içinde iki adet Maxwell grafik işlemci ve 12 GB RAM olduğu biliniyor. Bazıları bu kartta bir sonraki nesil Pascal GPU’nun kullanılacağını öngörüyordu, ancak o işlemci 2016’dan önce piyasada olmayacak. Nvidia’nın bir önceki Titan Z modeline göre daha güçlü olması beklenen Titan X’in içinde toplam 8 milyar transistör bulunuyor. Bu yeni kartın fiyatı da şüphesiz ucuz olmayacak, Titan Z’nin satış fiyatı 3,000 dolar idi. Titan X ile ilgili tüm detayların önümüzdeki günlerde resmen açıklanması bekleniyor.