Anasayfa Haber DirectX 12 Olgunlaştıkça Hızlanıyor

DirectX 12 Olgunlaştıkça Hızlanıyor

Microsoft yeni API’sinin gün geçtikçe daha da olgunlaştığını ve hızlandığını iddia ediyor.

Microsoft yeni DirectX 12’yi ilk kez tanıttığında, bir önceki sürüm olan DirectX 11’e oranla iki kat daha fazla performans sağladığını iddia etmişti. Yayınlanan test sonuçları da buna işaret eder görünüyordu. Aradan geçen bir yıllık sürede bu performans kazanımı daha da artmış gibi görünüyor.

Şirketin Game Developer Conference 2015 (GDC 2015) kapsamında yaptığı etkinlikte, aradan geçen zamanda DirectX 12’nin performansında önceye oranla yüzde 20’lik bir artış daha kaydedildiği açıklandı. Burada sadece grafik işlemci daha verimli kullanılmakla kalmıyor, aynı zamanda ana işlemciye binen yükün de önemli ölçüde azaltıldığı ifade ediliyor.

Microsoft’un iddialarının günlük kullanıma olan yansımasını ancak Windows 10 piyasaya çıktıktan ve DirectX 12 uyumlu ekran kartlarını kullanmaya başladıktan sonra görebileceğiz. Microsoft yetkililerinin iddia ettikleri gibi ciddi performans artışı gerçekten mümkün oluyorsa, bu durumun donanım satışlarına da etkisi olacak, giriş ve orta seviye donanımlar kullanıcı gözünde daha da değer kazanacaktır.