Anasayfa Haber Google, Android 5.1’i Resmen Duyurdu

Google, Android 5.1’i Resmen Duyurdu

Android 5 Lollipop serisine gelen son güncelleme küçük ama önemli yenilikler barındırıyor.

Geçtiğimiz aylarda Android cihazlara dağıtılan Android 5.0 Lollipop serisinin yeni üyesi, uzun süren söylentilerin ardından Google tarafından resmen duyuruldu. Resmi Android blogunda yapılan duyuruya göre Lollipop 5.1, yüklendiği cihazlarda performans ve stabiliteyi artıracak.

Her ne kadar küçük çaplı bir güncelleme olsa da, Lollipop 5.1 sürümü beraberinde bazı yenilikler de getirecek. Bu yeniliklerden en çok dikkat çekeni ise birden fazla SIM kart yuvası için resmi destek getirmesi. Bunun yanı sıra HD Voice desteği ve Device Protection olarak adlandırılan yeni bir özellik de 5.1 güncellemesi ile sunulacak. Device Protection, çalınan ve kaybolan bir cihazı, kullanıcı Google hesabıyla giriş yapana dek kilitli tutacak.

Eklenen bir diğer özellik ise Wi-Fi ağlarına katılma ve eşlenen Bluetooth cihazların kontrolü gibi işlemlerin artık hızlı ayarlar menüsünden yapılabilmesini sağlayacak. Google henüz güncellemenin dağıtımına ne zaman başlanacağını ve hangi modellerin bu güncellemeden faydalanacağını belirtmedi.