Anasayfa Haber Hangi Sony Xperia Lollipop Alacak?

Hangi Sony Xperia Lollipop Alacak?

Sony, hangi Xperia modellerinin Lollipop güncellemesi alacağı konusunda belirsiz davranıyor.

Halen hatırı sayılır miktarda Android kullanıcısı Android 5.0 Lollipop güncellemesini bekliyor. Tabii ki Sony Xperia kullanıcıları da bu gruba dahil. Sony Xperia Twitter hesabının gönderileri ise bu konuda Xperia kullanıcılarının kafasını karıştırıyor.

6 Mart’ta Twitter üzerinden Xperia E1 modeli için Lollipop güncellemesi talep eden bir kullanıcıya resmi Sony Xperia hesabının verdiği cevap pek çok Xperia kullanıcısının moralini bozmuştu. Resmi hesaptan atılan tweete göre sadece Xperia Z serisi Lollipop güncellemesinden faydalanabilecekti.

Bu olaydan iki gün sonra ise yine aynı hesaptan yapılan bir başka açıklama, diğer Xperia kullanıcılarının yeniden umutlanmasını sağladı. Xperia E4 model telefonu için Lollipop güncellemesi isteğini dile getiren kullanıcıya resmi Sony Xperia hesabı, öncekinden farklı bir şekilde sadece yorum yok cevabı vermekle yetindi. Kullanıcılara henüz güncelleme konusunda yorum yapamayacakları, güncel gelişmeler için resmi blogun takip edilmesi gerektiği söylendi.

Elbette bu yanıtın sebebi diğer Xperia kullanıcılarını yatıştırmak olabilir. Lollipop güncellemesi geniş bir yelpazedeki cihazları kapsamak üzere tasarlanıyor ve giriş seviyesi Motorola Moto E gibi modellerde bile sorunsuz çalışabiliyor. Durum diğer markalarda böyleyken, Sony’nin Xperia Z dışındaki modellere Lollipop getirmemesi, markayı sevenler arasında şüphesiz büyük hayalkırıklığı yaratacaktır.