Anasayfa Haber NVIDIA Dizüstüler İçin İki Yeni GPU Duyurdu

NVIDIA Dizüstüler İçin İki Yeni GPU Duyurdu

Nvidia’nın kendi blogundan yapılan bir duyuruyla, hafif siklet oyun dizüstüleri için iki yeni GTX 900M serisi işlemci tanıtıldı.

Nvidia tarafından duyurulan GeForce GTX 960M ve GTX 950M grafik işlemcileri, Ultrabook standartlarına yaklaşan incelik ve hafiflikte oyuncu dizüstü bilgisayarları düşünülerek hazırlanmış. DirectX 12 destekleyen bu GPU’lar, ShadowPlay ve BatteryBoost gibi teknolojileri de destekliyorlar.

ShadowPlay özellikle Twitch üzerinden canlı yayın yaparken ya da çekilen oyun içi videoları YouTube üzerine yüklerken işleri çok kolaylaştırıyor. BatteryBoost ise Nvidia’nın dizüstülerde oyun oynarken, performanstan çok ödün vermeden batarya enerjisini daha verimli kullanmaya yardımcı olan teknolojisi.

GTX 960M işlemcisi 640 CUDA çekirdeği barındırıyor ve 128 bit veri yolu kullanıyor. GDDR5 video hafıza destekleyen işlemci, bu hafızayı 2500 MHz hızda çalıştırabiliyor. GTX 950M işlemcisi ise biraz daha düşük saat hızlarında çalışması ve ek olarak GDDR3 RAM da destekleyebilmesi dışında büyük kardeşiyle aynı özelliklere sahip.

Nvidia’nın bu yeni mobil GPU’larından GTX 960M çok yakında yeni hafif siklet oyuncu dizüstülerinde boy göstermeye başlayacak. Bu yeni işlemciyi ilk olarak Alienware 13, Asus G501, Acer V Nitro, HP Omen ve Lenovo Y50 gibi modellerde göreceğiz.