Anasayfa Haber Qualcomm, Snapdragon 815’i Geciktirecek

Qualcomm, Snapdragon 815’i Geciktirecek

Artan rekabet yüzünden hayli zor bir yıl geçiren Qualcomm, bir sonraki işlemcinin çıkışını erteleme kararı almış.

Qualcomm’un çok da rahat bir yıl geçirmediği iyi biliniyor. Intel’in mobil piyasadaki baskısını hissetmeye başlayan şirket, Samsung’un kendi Exynos işlemcilerini kullanmaya karar vermesiyle ciddi bir müşteri kaybetti. Ve tabii ki üstüne bir de yeni Snapdragon 810 işlemciyle ilgili aşırı ısınma iddiaları tuz biber ekti.

Snapdragon 810 modelinin bazı koşullarda aşırı ısınabildiği, şirketin bir yazılım yamasıyla işlemciyi biraz yavaşlatarak bunu önlemeyi başardığı söylentileri bitmek bilmiyor. Yine de LG, HTC ve Sony gibi pek çok firma yeni üst seviye modellerinde Snapdragon 810 kullanmayı tercih etmiş.

Ancak 810 modelinin ardından gelmesi planlanan Snapdragon 815 modeli planlanandan geç çıkacak gibi görünüyor. Söylentilere göre Qualcomm bu yeni sekiz çekirdekli işlemciyi bilerek geciktirmeye karar vermiş. Bu sayede halen piyasada olan Snapdragon 810 işlemcili telefonların satışlarını sabote etmekten kaçınmış olacak. Tabii bunda telefon üreticilerinin de payının olduğuna şüphe yok.

Snapdragon 815 hakkında basına sızan az miktardaki bilgiye göre bu yeni 8 çekirdekli işlemcinin 4 adet Cortex A53 ve 4 adet Cortex A72 çekirdeği barındırıyor. Üzerinde yeni nesil Adreno grafik işlemcisi bulunacak, bu işlemcinin Adreno 450 olma ihtimali var. Ayrıca LDDR4 RAM ve Cat.10 modem barındıracak.