Anasayfa Haber iPhone 7’nin İşlemcisini Samsung Üretebilir

iPhone 7’nin İşlemcisini Samsung Üretebilir

Apple ve Samsung arasında ki rekabet enteresan rakamları da ortaya çıkarıyor.

Apple’ın bir sonraki iPhone serisinde kullanacağı A9 işlemcileri TSMC’nin üretmeyeceği söyleniyor.

Apple’ın bu yıla ilişkin planları tahmin edilenden biraz daha farklı ilerliyor gibi görünüyor. Öncelikle şirketin bu sene içinde 4 inç ekranlı bir iPhone 6C modeli çıkaracağına dair söylentiler boş çıkmışa benziyor. Apple en azından 2015 senesinde ucuz bir iPhone 6C telefon çıkarmayacak. Onun yerine bir sonraki nesil olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine odaklanacak.

iPhone 7 serilerinde kullanılması beklenen bir sonraki nesil Apple tasarımı A9 işlemcisinin üretimi ise ayrı bir sorun oluşturuyor. Apple’ın bu işlemciyi 14 nm ölçeğinde tasarladığı biliniyor. Ne var ki Apple için işlemci üreten TSMC’nin 14 nm FinFET üretim bantları hala yeterli kapasiteye ulaşabilmiş değil.

Bu şartlar altında Apple’ın eski iş ortağı Samsung’a dönme ihtimali çok yüksek görünüyor. Samsung’un 14 nm üretim bantları tam kapasiteyle çalışıyor ve şirketin kendi 14 nm Exynos işlemcileri de bu fırınlarda pişiyor. Apple artan pazar payını elde tutabilmek için piyasaya bolca ürün sürebilmek zorunda ve bu da ancak yeterli üretim kapasitesi olan Samsung ile çalışarak mümkün olacak gibi görünüyor.