Anasayfa Haber Volkswagen, Tosbağa’yı Öldürmeyecek

Volkswagen, Tosbağa’yı Öldürmeyecek

Volkswagen’in Beetle modelini üretimden kaldırmayacağı, aksine yeniden tasarlayacağı duyuruldu.

Son zamanlarda Alman otomotiv devinin ciddi tasarruf önlemleri almakta olduğuna dair pek çok haber çıktı. Hatta bu önlemler kapsamında belirli modellerin üretimden kaldırılacağı, bizde “tosbağa” olarak anılan Beetle modelinin de bunlardan biri olduğuna dair ciddi söylentiler dolaşıyordu. Biz de daha önce yaptığımız bir haberde bu söylentilere değinmiştik.

Ancak halen sürmekte olan New York Motor Show kapsamında bir açıklama yapan Volkswagen CEO’su Dr. Heinz-Jakob Neusser bu söylentilere açıklık getirdi. Neusser’in açıklamalarına göre Beetle modeli üretimden kaldırılmayacak, ancak ciddi şekilde revize edilecek. Yeniden tasarım çalışmalarının halen sürmekte olduğunun altını çizen Neusser, yeni modelin 2018 yılında tanıtılacağını belirtti.

Bu yeni Beetle, şirketin modüler araç tasarımı MQB ile uyumlu hale getirilecek. Bu sayede üretim maliyetleri hayli düşecek olan Beetle, aynı zamanda daha hafif ve verimli bir araç haline gelecek. Ayrıca MQB platformundaki diğer araçlar gibi Beetle’ın da elektrikli bir versiyonu üretilecek. Ancak isteyen müşteriler Beetle modelini yine 3 ve 4 silindirli benzinli ya da dizel motora sahip olarak alabilecekler.