Anasayfa Haber AMD Radeon R9 390 Fotoları Sızdırıldı

AMD Radeon R9 390 Fotoları Sızdırıldı

AMD’nin yeni nesil ekran kartlarından R9 390’ın resimleri bir Çin sitesinde kullanıcılar tarafından paylaşıldı.

AMD’nin merakla beklenen bir sonraki nesil ekran kartlarının çıkış tarihi resmen belli olmasa da, bu yaz başında piyasaya çıkacakları tahmin ediliyor. Bu arada Çin’deki bir internet sitesinin forumlarında ortaya çıkan bazı fotolar, en azından bazı firmaların ürünlerini hazırlamış olduklarına dair kanıları güçlendirdi.

Çin sitesinde paylaşılan fotolarda görülen kart, XFX markasına ait bir Radeon R9 390 olarak tanımlanıyor. Yeni nesil Fiji işlemci ailesinden, çekirdek sayısı biraz daha kısılmış olan Fiji Pro modelini kullandığı tahmin edilen kartın üzerinde çift fan olduğu dikkat çekiyor. 8 + 6 pin güç bağlantısı bulunan kartın tam güçte 300 Watt güç çekebileceği öngörülüyor.

AMD-Radeon-R9-390_2

AMD’nin R9 390X ve 390 kartlarında yüksek hızlı HBM hafıza modülleri kullanılacağı zaten biliniyordu. Ancak bu modeldeki RAM miktarı kesin olarak bilinmemekle birlikte, 4 GB olabileceği tahmin ediliyor. Yurt dışı satış fiyatının 500 dolar civarında olacağına dair tahminler yürütülen kartın ortaya çıkışı, ekran kartı üreticilerinin seri üretime geçmiş olduklarına işaret ediyor olabilir. Bu da yeni Radeon serisinin çıkışının yaklaştığı anlamına gelir.

48 Yorumlar

  1. Hala Amd’ye laf sokma içindeler bir tek siz akıllısınız performansı görüncede laf ederseniz sizden herşey beklenir.

      • Hocam hiç yakıştıramadım. Vallahi kart üst düzey performans versede aynı laflar gelicek gücü fazla tüketiyor diye ama benim görüşürm Gtx 980’den çok daha performanslı olucağı herkesin evinde darphane yok 2 bin TL’yi kolay bulmuyorlar Gtx 980’de o parayı bana göre haketmiyor.

      • recep kardeş gereksiz konuşan arkadaşları göndermeni rica ediyorum bu arada 2 adet gtx 750 ti kullanıyorum bunun hakkında bana bilgi verebilirmisin yorumlarım için kusura bakma kaşınan bir kaç arkadaş var rahatsız ettiysem”de özür dilerim..

  2. arkadaşlar nvidia cıyım gtx 750 ti çift ekran kartı kullanıyorum vallahi bir arkadaşım yorum yapmış amd ne beklersin diyor size yemin ediyorum çok haklı artık amd ağzı ile kuş tutsa boş ne işlemcisi ne ekran kartı bedava versin yine kullanmam
    akıllı bir insan amd”yi evine sokmaz

  3. Bu tam güçte kullanabileceği, bildiğim kadarı ile gtx 980’de aynı sayıda pin’e sahip. Yani kart 150 W bile tüketiyor olabilir. Hem 2000 küsür TL’ye kart alıyorsanız sağlam bir PSU ile geleceğe ve SLI ‘a hazırlıklı olmalısınız.

  4. Nasıl yani? 8+6 pin güç girişinden 300 watt mı çekecek? Böyle bir teknoloji var mı ? Oldu biz kalkalım o zaman . Bana kalırsa 220W’ın gram üstüne çıkmayacak.

  5. 300 watt :D mi ? Afrika’da bir kasaba’nin 1 aylik Elektrigi :D

    Neyse Fiyat uygun oldugu icin degerlendirile bilir, tabi incelemeleri görmek lazim önce.

  6. Ya bu Nvidia-AMD, PS4-XOne anlamsız çekişmeleri bi bitmedi. Açıklamasız şekilde AMD almayın, Nvidia kazık derseniz boş konuşmuş olursunuz.
    AMD, R9 2xx serisinde güçlü performans sunan fakat güç tüketimi yüksek modeller üretti ve performans olarak Nvidia kartlarının epey önündeydi. Nvidia cephesi GTX 9xx serisini çıkararak yüksek performansa düşük güç tüketimiyle ulaşabileceğini gösterdi. GTX 970’de ram problemi olması ve GTX 960’ın da performansının R9 280’e yakın olması Nvidia’nın yaptığı hatalardan sayılabilir.
    R9 3xx serisi GTX 9xx serisine göre çok daha performanslı olacak gibi gözüküyor. Tahminimce güç tüketimi biraz daha fazla olacaktır ama bu fazlalık aşırı olursa sıkıntı olur. Yüksek güç kaynağı ekstra masraf demektir.
    Eğer tahmin ettiğim gibi biraz daha fazla güç tüketimiyle çıksa bile bazı arkadaşlar manasız Nvidia hayranlığından 30-40 watt düşük tüketecek diye 10 FPS aşağı almayı göze alacaktır.

  7. Ben tartışmaya şu boyuttan bakmak istiyorum. Açıkcası stabilite ve driver güncellemeleri sorunsuz bir oyun deneyimi için biraz daha fazla para verip Nvidia alırdım. Ayrıca Nvidia daki ekstra bulunan teknolojileri de kullanma fırsatı bulmuş ve daha az enerji tüketmiş ve bu sayede PSU kapasitesini de yüksek tutmak zorunda kalmam. Amd alsan belki 200 tl daha fazla verip daha yüksek kapasiteli bi PSU alman gerekebilir. Ve belkide çok ısınacağından ve bu ısıda kasanın içini doğrudan etkileyeceğinden ekstra soğutma masrafları da yapacağını düşünürsek bir yerde nvdia almak mantıklı gibi. Herşey ilk satın alma maliyetinin sizdeki önemiyle alakalı. Birinde çok para veriyorsun ve kafan rahat oluyor diğerinde az para veriyorsun ama uzun vadede sıkıntıları oluyor.

      • Acaba neden bizde olmuyorda hep sizde çok merak ediyorum. Soğutucu yanlış montaj yap ısınsın suç Amd’de Kart arızalansın suç Amd’de anlamıyorum adamlar bedava verse yine laf yaparsınız kulaktan dolma bilgilere alışmıssınız Nvidia İntel hayranlığınızdan gözünüz kör olmuş adamlar Size 4 GB diye 3.5 GB ittirmelerine bile ses çıkarmadınız Amd yapsa 10 yıl konuşulur adı çıkmış dokuza inmez sekize.

    • Öyle bir anlatmışssınki gören sancak server işletiyor. Abartmışsında abartmışssın. Psu’da emin ol 600 W kaliteli Psu yeticektir. 300 W yükte çekiceği maksimum değer bu değerlere kolay kolay çıkmaz düz olarakta 100 W işlemci çekse diğer bileşenlerde 50 oldu sana 450 W kaliteli 600 W yeticektir. 2.si soğutma sistemi demişssin neyi soğutacaksın merak ediyorum 2 tane iyi fan bir tanede egzoz fanı tamamdır mis gibi soğutma oluyor. Nvidia’da Allah için söyle hangi teknolojileri kullanıyorsun söyle tamam diyceğim haklı. DSR desen Amd’de VSR var G-sync desen Amd V-sync var. Başka hangi özelliklerini kullanıcaksın çok merak ediyorum. Birde sürücü yazmışssın bil bakalım ekran kartı yakan sürücüyü Nvidia’nın çıkardığını artık öğrenin Amd eskisi gibi değil sürücü konusunda.

      • Güzel demişssin hoş demişssin de tam bir amd fanıymış gibi konuşmuşsun. Buda fikirlerine duyulacak saygıyı azaltabilir. Bence Witcher 3 ün nvdia ile yaptığı gameworks teknolojilerini bir araştır derim. Ayrıca Projectcars firmasının da amd ile ilgili açıklamasını bir oku derim. Adamlar kaç kere ulaşmaya çalıştık demiş geliştirmede sizde yer alın diye adamlar aylar sonra tek birmail atmışlar oyun firmasına. Şunu da söylemek isterim driver konusunda. Daha yeni yeni driver meselesine eğildiler ama onu da beta olarak sürüyorlar sürekli. Daha neyin kafasını yaşıyoruz bilmiyorum. Ben şunu diyorum param var kafam rahat olsun diyorsa insanlar nvidia kartlara yönelsin ama yok param fazla değil ama güçlü de kartım olsun diyorsa amd. Ama amd de optimizasyon sıkıntılarının da olabileceğini göze alsınlar. Amd hala bi Nvidia klasmanında değil malesef.

        • Nvidia savununca fanboyluk değil ama insanlar AMD’yi savununca fanboy oluyor ne kadar ironik. Eğer AMD oyun geliştirmesine katılmıyorsa kendisi bilir sonuçta kullanıcılarına birşey sunmak zorunda kaldı ki project cars’ın ne yaptığınıda gördük kaç ay ertelediler oyunu şöyle oyun böyle oyun diye optimizasyon özürlü çıktı ve şimdi Directx 12’yi bekliyorlar performans artışı için. Driver konusunda cevabını alamadım hala ekran kartı yakan Driver’i kim çıkardı dedim cevap yazmamışsın herkesin hataları olucak hatasız yapamazsın zaten AMD yeni yeni driver işlerinde kaldı ki Nvidia’nın çoğu teknolojisine karşılık AMD’de çıkarıyor. Nvidia’nın avantajları düşük güç tüketimi ve sürekli sürücü güncellemesi. Bunlarda zamanla düzelicektir AMD tarafında.

          • Ya resmen varya buraya fanboyluk ve millete sataşmaya geldiğin nasıl belli. Nvidia yı savunma değil doğruları söylemek asıl mesele. En ünlü ekonomi dergilerinde bile amd nin 2020 yılında batacağı ön görülüyor bu halde devame ederse diye. Sürekli mali daralma yaşıyor kullanıcı kaybediyor kan kaybediyor bi ara satılması ile ilgili dedikoduları ortaya çıktı ciddi bir şekilde ama sen hala amd çok iyi gidiyor çok süperler demeye devam et ama istatiskler eski amd nin kalmadığını söylüyor. İstediğin kadar fanboyluk yap bu böyle. Amd daha yeni duyurduğu işlemcilerle iyi bir atılım yapabilir umarım yaparlar. Ben hiçbir zaman bi firmanın egemenliğinin olmasını istemedim rekabet her zaman bizim işimize yarar ama nedense amd ile ilgili doğrular seni baya bir yaralıyor. Anlıyorum amd ürünleri almışsın ve fanboyu olmuşsun bence satın aldığın bir şeyin bu kadar körü körüne savunucusu olma. Sonuçta babanın amcanın şirketi değil. Savununca madalya da takmayacaklar. Sen ne olursa olsun biz ne dersek diyelim amd en kral şirket olacak ve böyle demeye devam bakarsın üstün baarılarından dolayı sana yeni ürünlerinden verirler. Driverın ekran kartı yakması falan bunun gibi trajik olaylar samsung apple gibi büyük firmalarda da oluyor duyuyoruz telefonun pilinin payladığını falan ama bak adamlar hala daha deli gibi satış yapıyorlar. Neden? Çünkü bir şekilde insanların gönlünü alıyorlar demek ki. İnsanların bir oyunu adam gibi oynamaları için amd de aylarca driver güncellemesi beklediklerini unutma. Devir artık o eski harcore donanımcılık devri değil artık insanlar aldığım karttan maksimum performans alayım diyor başım ağrımasın diyor. Bu yüzden nvidia yı öneriyorum ve tekrar diyorum kafam rahat olsun diyorsanız nvdia ama ben uygun fiyat istiyorum performansı da iyi olsun fakat olumsuzluklara da göğüs gererim diyorsanız amd alın derim ekran kartında. Daha geçenlerde oyun yayıncısının biri saçma bir şekilde oyunda kasma donma yaşamaya aşırı ısınma yaşamadan dolayı oyunu oynayamamıştı ve ekran kartı ile işlemcisi amd idi. Hadi sana kolay gelsin tekrar amd yi körü körüne savunmada.

          • Kardeş ben anlatamıyorum herhalde Nvidia’da hangi teknoloji varsa çoğu teknoloji Amd tarafındada var. Nvidia’nın avantajı sürekli güncelleme yapması. AMD batarsa zaten Nvidia’dan başka kart üreticisi kalmayacağı için emin ol 1500 liraya aldığın GTX 970’i 2000 liraya alırsın. Buda son cevabım olsun dahada yazmıyacağım.

  8. AMD’ nin 300 serisinde yapmaya çalıştığını anlamak gerçekten güç. 370 serisini Curacao üzerine kurması (Pitcairn de denebilir) inanılmaz anlamsız. 360 serisinde Bonaire kullanıyorsun ve freesync destekliyor, 370 serisinde pitcairn tabanına oturtuyorsun, hem daha maliyetli hemde sıkıntılı. Freesync desteklemiyor. R5 310 serisi zaten Intelin kendi grafik yongasından daha düşük performans sunuyor ve dx12 yi dahi desteklemiyor. 2015 yılında 300 serisi kartlarını çıkartıyorsun ve hepsi biryerinden kırpılmış durumda… Bir de oyun hamuru gibi güncelleme dahi yapmadan GPU adı değiştiriyorlar. Bonaire Tobago olmuş… Piyasaya yeniden Pitcairn sürmek nedir! Hiçbir yazılımsal destekten faydalanamayacak bir 2015 model kart. Umarım bunlar doğru değildir.

    Kaynak olarak kullandığım site: videocardz.com

      • AMD Radeon R9 370: Trinidad (Pitcairn)
        Not that long ago we told that Radeon R9 370 is based on Trinidad GPU. What we didn’t know however, is that Pitcairn is Curacao (and Curacao is Pitcairn). You can learn this by checking Device ID from the newest driver (it says AMD6811). Assuming that’s all true, and there’s every reason to believe it is, then Pitcairn will start arrive with Radeon series for the fourth time. Pitcairn was launched in 2012 with Radeon HD 7870. A year later Pitcarin was renamed to Curacao and launched as HD 8860. Ten months later Curacao arrived as Radeon R9 270(X). What is hard to understand is that AMD is still keeping Curacao in x70 series, 18 months after R9 270… Yet again, it’s not even R9 270X to R9 370 rebranding, but R9 270 to 370.

        Kaynak Link: http://videocardz.com/55289/amd-radeon-rx-300-series-rebrands-spotted-in-drivers

        • Eğer Amd böyle birşey yaparsa büyük kayıp olur ama bence bu haber doğru değil müşterisini kaybetmek istemiyecektir. Kartlar gelince görüceğiz ne iş yaptığını Amd’nin.

    • AMD Radeon R9 370: Trinidad (Pitcairn)
      Not that long ago we told that Radeon R9 370 is based on Trinidad GPU. What we didn’t know however, is that Pitcairn is Curacao (and Curacao is Pitcairn). You can learn this by checking Device ID from the newest driver (it says AMD6811). Assuming that’s all true, and there’s every reason to believe it is, then Pitcairn will start arrive with Radeon series for the fourth time. Pitcairn was launched in 2012 with Radeon HD 7870. A year later Pitcarin was renamed to Curacao and launched as HD 8860. Ten months later Curacao arrived as Radeon R9 270(X). What is hard to understand is that AMD is still keeping Curacao in x70 series, 18 months after R9 270… Yet again, it’s not even R9 270X to R9 370 rebranding, but R9 270 to 370.

      Kaynak olarak kullanılan sayfa: http://videocardz.com/55289/amd-radeon-rx-300-series-rebrands-spotted-in-drivers

  9. Yorumları okuyunca bir çok okur sitemizde Disqus kullanamayacak gibi duruyor. Ne bu küfürler, ne hakaretler? Birbirinize hakaret etmenin ne mantığı var? Yok.

    Neyse, geleyim asıl mevzuya;
    R9 390 8+6 pin üstünden 300W çekemeyecek zira 8+6 pin ile en uç nokta 250W’tır, 300W değil. Ama bu yine de nVidia karşısında biraz dezavantaj oluşturacaktır. Sonuçta 980 150W gibi ilginç bir rakama imza durumda. Aynı şekilde yeni/yenilenmiş(revize edilmiş) mimarinin kırpılması R 200 serisine göre yine bir dezavantaj. Ne kadar kırparsa eski mimariyi geçmek için işlemciyi o kadar OC etmeli ve bu OC’de kartın daha fazla ısı üretmesine sebep olacaktır. Şahsi fikrim yenilenmiş mimaride en azından üretim teknolojisinin de değişmesi olacaktır. Yoksa AMD boş yere kürek sallıyor demektir.

    Gelelim diğer mevzuya;
    AMD ısınmıyor. Sadece kullanılan stok soğutucu Intel gibi kaliteli(soğutma açısından) değil. Fakat Hyper 212 Evo gibi bir soğutucu ile 8350 gibi 125W’lık bir devi bile susturabiliyorsunuz. Hemde sürekli Turbo modu açık olmasına rağmen.

    Sürücü desteği konusunda ise nVidia ile AMD kafa kafaya. Hiçbirinin birbirine üstünlüğü yok. Tek fark kullanım amaçlarının ve desteklenen özelliklerin farkıdır.

  10. 2015 yılındayız, yeşil çevre diyoruz, doğaya duyarlılık diyoruz, tasarruf diyoruz Amd hala 300 watt çeken ekran kartı çıkartıyor. 10 tane tasarruflu lamba bile senin ekran kartın kadar elektrik sömürmüyor, kendinden utanmalısın Amd, maxwell’e bak da örnek al, biraz tasarruf lütfen.

    • Yeşil çevre için Allah aşkına sen ne yapıyorsun ? Git o zaman Nükleer santrali durdur yeşil çevre için yada geri dönüşüme katkı yap ondan sonra laf söyleme hakkına sahipsin maalesef ülkemizde bunların çoğu yapılmıyor 5 metre ilerisinde çöp kovası varken yere çöp atan bir zihniyetten yeşil çevremi bekliyorsun yada ormanları kesip ev yapandan ?

      • Ülkende tasarruf yapılmıyorsa bunun suçlusu ben miyim? Balık baştan kokarmış, ülkenin başındakiler kendilerine saray yaptırıp yetimden öksüzden bile aldığı vergiyi şatafat için, sarayın milyonlarca liralık elektrik, doğalgaz gideri için çarçur ederse, her yere ithal laleler ekip bakanlıklarda yüzbinlerce liralık pasta börek gideri devletin hazinesinden ödeniyorsa halk tasarruftan ne anlasın. Tasarruf yerine har vurup harman savurma zamanı tıpkı lale devri gibi. Peki ben ne yapabilirim, en azından aldığım elektronik cihazlarda enerji tüketimine dikkat ediyorum, lambaları tasaruflu alıyorum, ekran kartının az çekenini alıyorum, suyu ısraf etmiyorum, en az enerji tüketen çamaşır makinesini, buzdolabını, çamaşır makinesini alıyorum. Sen ne yapıyorsun, tek gayen birilerine laf sokmak, saldırmak. Kim oluyorsun ki ne söyleyip ne söyleyemeyeceğime sen karar veriyorsun. Bu üslupla konuşma hakkını nasıl kendinde buluyorsun? Yaşın küçükse problem değil, umrumda değil söylediklerin ama bir yetişkinsen iş işten geçmiş zaten.

        • Eğer bu söylediklerinin hepsini yapıyorsan helal olsun yalan söylüyorsanda söyliyecek birşey yok. Ben şöyle bir olayı anlatıyım bizim köyde altın buldular dağda(tam dağ sayılmaz tepe gibi ). Sonra birkaç firma geldi altını çıkartmak için devlet ihale yaptı altını çıkarıcak firma için devletin altını çiziyorum sözde yeşil çevreciler madeni Koç Holding’e bağlı bir firma kazandı dağı kazmaya başladılar biz yasal işlem başlattık şuanda durdu sayılır ama onlar tekrar çıkartmaya devam edicektir. O altını çıkartmak için siyanür kullanıyorlar ve çevresinde en az 5-6 köy kaldırılcak ve temiz su kaynağının kirlenmesi gibi bir çok zararları var bu bir örnekti ülkemizde bunun gibi bir çok örnek var. Ülkemizin genç ve yetişkin nüfusun çoğu tasarrufun ne olduğu bilmiyor. Nükleer santral yapılcak Akkuyu’ya tamam yapılsın ama Nükleer santralin doğaya verdiği zararın haddi hesabı yok riskleri var doğa olayları nedeniyle riskler taşıyor buna ne kadar önlem alıyoruz daha madencilerimizi koruyamazken. Boşa harcanan paralarada şöyle bir örnek ülkemizin TSK için harcadığı para 18 milyar $ civarı Diyanet İşlerinin bütçesi 5 milyar liradan fazla tamam ibadet yeri yapılsın karışan yokta sen her 100 metrede bir camii yapıyorsun ve camiiler dolmuyor peki neden boşa gidiyor bu para. Ülkemiz boşa para harcamakta ilk sırada yer alıyor bence.

    • Ben Disqus arayüzünden sildiğime emindim ancak şimdi sistemin sorunlu olduğuna eminim. Şimdi tekrar kontrol ettiğimde malesef aynen durduğunu gördüm. Bu tür durumlar için özür dileriz, karşımıza çıkar çıkmaz gerekeni yapıyoruz. Burada gecikmeli de olsa küfür eden şahısların engellendiğini belirtmeliyim.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version