Anasayfa Haber Peugeot, Elektrikle Benzini Harmanlıyor

Peugeot, Elektrikle Benzini Harmanlıyor

Peugeot tarafından 308 kasası üzerine geliştirilen yeni 308 R HYbrid yakında görücüye çıkacak.

Fransız otomotiv şirketi Peugeot, tarihinde ürettiği en güçlü otomobili Şangay otomobil fuarında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Halen üretimde olan 308 kasası üzerine geliştirilen 308 R HYbrid, adından da anlaşılacağı üzere sadece benzinle çalışan bir otomobil değil.

Peugeot mühendisleri normalde bir aile otomobili olarak satılan 308 kasası üzerinde çok ciddi değişiklikler gerçekleştirmişler. 308 R HYbrid gücünü iki farklı kaynaktan alıyor. Bunlardan ilki turbo beslemeli 1.6 litre hacimli dört silindirli benzinli bir motor ve 270 beygir güç üretiyor.

İkinci güç kaynağı ise bir çift elektrikli motor ve bunların her biri 115 beygir güç üretiyor. Elektrik motorlarından biri ön tekerleklere, diğer ise arka tekerleklere güç veriyor. Bu motorlar gereken elektriği doğrudan dışarıdan şarj edilebilen bir lityum-iyon batarya paketinden çekiyorlar.

Dört farklı sürüş modu bulunan 308 R HYbrid, tüm motorlarını aynı anda kullandığında 500 beygir güç üretiyor ve sıfırdan yüz kilometreye 4 saniyede çıkıyor. Aracın çıkabildiği en üst sürat ise elektronik olarak saatte 250 kilometre ile sınırlandırılmış.

Peugeot bu aracı önümüzdeki hafta Çin’de gerçekleşecek olan Şangay otomobil fuarında görücüye çıkaracak. Aracın 2015 bitmeden üretime girmesi ve önümüzdeki yıl satışa çıkması bekleniyor. Ancak sınırlı sayıda üretileceği söylenen 308 R HYbrid modelinin hangi ülkelerde satışa sunulacağı henüz belli değil.

peugeot-308-r-hybrid-1

peugeot-308-r-hybrid-2

peugeot-308-r-hybrid-4

peugeot-308-r-hybrid-3