Anasayfa Haber Steam, Kullanıcıları İkiye Ayırıyor

Steam, Kullanıcıları İkiye Ayırıyor

Özellikle spam yapan kullanıcıları hedefleyen Valve, bununla mücadele için kullanıcıların yetkilerinde kısıtlamaya gidecek.

Steam üzerindeki spam içerikle mücadele etmek için etkili yöntemler arayan Valve, önemli bir adım atarak kullanıcıları iki farklı gruba ayırmayı planlıyor. Steam üzerinde hiç para harcamayan kullanıcılar bundan sonra potansiyel spam üreticisi olarak görülecek ve pek çok yetkileri kısıtlanacak.

Bu kısıtlamalar arkadaşlık isteği göndermek, grup sohbetlere katılmak, forum ve incelemelere yorum girmek gibi konularda getiriliyor. Ayrıca Greenlight, Workshop ve Steam Web API gibi bölgelere erişim de kısıtlanacak. Kullanıcı profil seviyesi Level 0 olarak kilitlenecek olan bu tür kullanıcılar, Trading Cards konusunda da kısıtlamalarla karşılaşacak.

Valve bu kısıtlamaları Steam üzerinde en az 5 dolarlık alışveriş yapmamış olan kullanıcılar için uygulayacak. Valve, bu kadar düşük bir meblağ bile harcamayan kullanıcıların, Steam üzerinde oyun maksadıyla bulunmadıklarını düşünüyor. Bu 5 dolar sınırına hediye ve promosyon kodu gibi harcamalar da girmeyecek. Valve sadece doğrudan harcanan parayı dikkate alacağının altını çiziyor. Bu yeni önlemler spam ile mücadelede ne kadar etkili olacak, orasını da zaman gösterecek.

12 Yorumlar

  1. İyice içine edin, sırf para için. Steam e tek kuruş ödemedim. Böyle yapmaya devam ederlerse hayatta da hiç para ödemem…

    • Senin gibiler yüzünden bu oyun sektörü Türkiye’de gelişmiyor. Hiçbir firma Türkçe oyun çıkarmıyor. Ben steame toplamda 50-60$ para harcadım ve hiçbirinde deiçim cız etmedi. İndirimli zamanları bekledim ve aldım. Bazen promosyon kodlarını da kullanarak oyun sahibi de oldum.Orjinal oyun almanın zevkini hiçbir şey vermiyor.Para verdiğin oyun daha değerli oluyor ve daha objektif eleştiriyorsun. Her oyuna para vermemeyi öğreniyorsun.

      • Herkes oyuna senin kadar önem vermiyor olabilir. Belki f2p oyunlar oynayıp sadece vakit geçirmeyi tercih ediyordur. Senin oyuna verdiğin parayı onun vermesi onu rahatsız edebilir. Atıyorum sadece Dota, Team Fortress oynayan birine zorla niye oyun satın aldıracaksın ki.

        Steam’in uygulaması sadece paragözlülüktür. Steam F2P diye bir kategori açıyorsa sadece o oyunları oynamak isteyenlere de saygı göstermelidir kimseyi birşeyler satın almaya zorlamamalılar.

  2. 5TL gayet uygun bir değer. Herhangi bir yerden Steam Card satın alınıp, hesaba eklendikten sonra uygun ve merak edilen oyun satın alınabilir. Ki zaten Steam’i sürekli F2P için kullanamazsınız, kullanamazsınız diyorum çünkü illaki diğer oyunları da merak edeceksiniz.

  3. Aslında bu taktik işe yaraya bilir şimdi düşünsenize kim para yatırdığı bir şeyi tehlikeye atmak istesin ki, fakat Steam’i gerçekten F2P için kullanan oyunculara biraz haksızlık olucak. Açıkçası ben Valve’ ın oyunlarını severdim ama şu zamanlarda pek sevmiyorum Valve artık oyunlar üzerindeki kalitesini yitirdi ve sadece para basmayı düşünen, bu yüzden de oyunlarıyla hiç ilgilenmeyen, hataları düzeltmeyen umursamaz bir şirket haline geldi bunu haksız yere ban yemiş biri olarak söylüyorum.

  4. en Canımı sıkan bir şey bu illa oyun alıcaz yani tam üye olamayız ki neyse alırım 3 5 oyun tam üye oluruz :D ha bu işlem steama baya para kazandıracak bence

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version