Anasayfa Haber Windows 10 Kademeli Olarak Çıkarılacak

Windows 10 Kademeli Olarak Çıkarılacak

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un piyasaya çıkışı, önceki sürümlerin aksine bir defada gerçekleşmeyecek.

Microsoft‘un her yıl düzenlediği BUILD konferansının bu seneki ayağı ağırlıklı olarak Windows 10 üzerine yoğunlaşıyordu. Henüz kesin bir tarih verilmese de, daha önce AMD CEO’su Lisa Su’nun ağzından kaçırdığı üzere Temmuz sonunda piyasaya çıkarılacağına dair önemli işaretler var. Ne var ki yeni Windows 10 bu defa tek bir aşamada piyasaya çıkmayacak.

Microsoft’un işletim sistemi bölümünün başkan yardımcısı olan Joe Belfiore tarafından yapılan açıklama, Windows 10 işletim sisteminin çıkışının belki de tüm sonbaharı kapsayacak bir süreç olacağı bildirildi. Yani Windows 10 daha önceki sürümler gibi tek seferde raflara çıkmayacak. Bunun sebebi de bu yeni işletim sisteminin birden fazla platformu kapsamayı hedeflemesi.

Windows 10’un ilk olarak piyasaya sürülecek versiyonu doğrudan PC pazarına hitap edecek. Ardından sırasıyla telefon, HoloLens, Xbox ve Surface Hub sürümleri gelecek. Tüm bu farklı sürümlerin sırasıyla ve başarıyla piyasaya sunulması, aylar sürecek bir süreçte gerçekleşecek. Bilgisayar sürümüne öncelik verilmesinin sebebi, Microsoft’un en büyük eko-sistemi ve kullanıcı kitlesinin bu alanda bulunması.

Yeni bilgisayarlar tabii ki Windows 10 ile piyasaya sürülecekler, ancak Microsoft daha eski Windows 7 ve Windows 8 sürümlerini kullanan cihazların da terfisini hızlı biçimde sağlamayı amaçlıyor. Şirketin hedefi, Windows 10’un piyasaya çıkmasından sonraki 3 yıllık zaman diliminde, 1 milyar kullanıcıya ulaşabilmek olarak belirtiliyor.