Anasayfa Haber Windows 10, Çıkacak Son Windows Olacak

Windows 10, Çıkacak Son Windows Olacak

Microsoft tarafından gelen bir açıklama, Windows 10’dan sonra bir Windows 11 ya da Windows 12 olmayacağını ortaya koydu.

Microsoft’un yazılım geliştiricilerinden Jerry Nixon tarafından Microsoft Ignite konferansında yapılan bir açıklama, şirketin işletim sisteminin geleceğini de ortaya koydu. Nixon’ın açıklamasına göre, Windows 10 işletim sistemi şirket tarafından piyasaya sürülecek son işletim sistemi olacak.

Tabii bu, Microsoft’un kepenk kapatacağı anlamına gelmiyor. Şirketin benimsediği yeni geliştirme ve pazarlama stratejileri, periyodik aralıklarla yeni işletim sistemleri çıkarmaktan vazgeçmelerini gerektiriyor. Bir kaç yılda bir tüketici tarafından nasıl karşılanacağı çok da belli olmayan yeni sürümlere büyük yatırım yapmak artık çok da mantıklı değil.

Microsoft sık sık yeni sürümler çıkarmak yerine, Windows 10 markası altında devamlı bir geliştirme süreci izleyecek. Tüm platformları birleştirmeyi hedefleyen Windows 10, öncekilerden çok daha büyük bir proje olduğundan, devamlılık büyük önem taşıyor.

Bir kez Windows 10 edinen kullanıcılar, artık bir sonraki işletim sistemi konusuna kafa yormayacak. Devamlı gelecek olan güncellemelerle Windows 10 içten içe gelişmeye devam edecek. Bu geliştirme stratejisi, şirketin ileride daha açık kaynaklı ve geniş kapsamlı çalışmaya geçme planlarına da uyuyor. Ancak tabii ki bundan beş sene sonraki şirket yönetimi ve politikası ne yöne döner, orası asla belli olmaz.