Anasayfa Haber GTA 5 Modlarını Yüklerken Dikkat Edin!

GTA 5 Modlarını Yüklerken Dikkat Edin!

Modlar her ne kadar oyun zevkini artırsalar da, bazı mod üreticileri o kadar iyi niyetli olmayabiliyor.

Oyun modları, özellikle PC oyunculuğunun vazgeçilmez demirbaşlarından biri. Uzun yıllardır aramızda olan oyun modları, her geçen gün genişleyen bir kitleye sahip. Modların popülerliği öyle bir noktaya geldi ki, 4 yıllık Skyrim bile halen modlar sayesinde güncelliğini koruyabiliyor. Mod yapımcılarının son zamanlardaki uğrak noktalarından olan GTA V de modlardan geri kalmıyor. Ancak eğlence faktörünü arttırmak amacıyla yüklenen bu modlar, kimi zaman istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor.

Son zamanlarda binlerce kullanıcı tarafından yüklenen Noclip ve Angry Planes modlarının, içlerinde malware dosyaları barındırdığı ortaya çıktı. Bazı GTA V kullanıcıları, bu modların kurulumundan sonra Steam hesaplarında tuhaflıklar yaşadıklarını belirtti. Bazı oyunların kendi kendine açılması gibi olaylar, GTA V topluluğunu araştırmaya itti ve sonunda malware’in kaynağı tespit edildi. Modların yüklenmesinden sonra bilgisayarının AppData dizininin içinde fade.exe adlı bir dosyanın belirdiği gözlemlendi. Dosyayı analiz eden topluluk üyeleri, fade.exe’nin bir keylogger olduğuna kanaat getirdi.

Modların popülerliğinin gitgide arttığı bu dönemlerde malware dağıtımının bu modlar üzerinden yapılabildiği gerçeği her ne kadar göz korkutsa da, geniş mod topluluğunun adeta bir denetleme mekanizması gibi çalışarak zararlı modları hızla tespit edip açığa çıkarması, oyun topluluklarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Her ne kadar bu tip bir malware yayma girişimi modlar sebebiyle yaşanmış olsa da, topluluk modlarının çoğunluğunun güvenilir olduğunu belirtmemiz gerekir. Söz konusu güvenlik olduğunda her şey son kullanıcıda bitiyor. Eğer modlar ile içli dışlıysanız, sağlam bir güvenlik yazılımına sahip olduğunuza emin olun.