Anasayfa Haber Apple Watch 2, Yanında iPhone Olmadan Çalışacak

Apple Watch 2, Yanında iPhone Olmadan Çalışacak

Apple Watch piyasaya daha yeni çıktı, ancak ikinci nesil modeli hakkındaki söylentiler şimdiden başladı.

Apple’ın uzun süredir merakla beklenen akıllı kol saati Apple Watch en sonunda satışa çıktı. Apple yetkilileri şimdilik satış rakamlarından memnun görünüyorlar. Belki biraz da bu yüzden olsa gerek, Apple Watch 2 hakkında şimdiden piyasada çeşitli raporlar ve söylentiler dolaşmaya başladı.

Söylenene göre Apple önümüzdeki dönemde üretim devam ettikçe, Apple Watch üzerinde bazı küçük iyileştirmeler yapmayı planlıyormuş. Ancak bir sonraki nesil saatin çıkmasından önce, bu sonbaharda WatchOS 2 işletim sisteminin çıkması beklenecekmiş. Apple Watch 2’nin ise hemen bunun ardından tanıtılacağı düşünülüyor.

Apple Watch 2, ilkinin aksine çalışmak için bir iPhone ile eşleşmek zorunda olmayacak. Kablosuz bağlantı kapasitesinin geliştirilmesi ve böylece yerel ağlar üzerinden bağlantı kurarak çalışabilmesi planlanıyor. Ancak Apple’ın bu cihaza en azından şimdilik sim kart yerleştirmeye pek niyeti yok.

Batarya kapasitesi olarak ilk modelden çok farklı olmayacağı söylenen yeni modelin üzerinde FaceTime kamerası bulunacağı söyleniyor. Bu sayede kablosuz ağ üzerinden görüntülü konuşma yapmak mümkün olacakmış. Ayrıca yeni modelde farklı malzemeler kullanılarak daha fazla model seçeneği yaratılması da söz konusu. Apple’ın bu modeller için 1,000 dolardan başlayan fiyat etiketleri hazırladığı fısıldanıyor.