Anasayfa Haber Fallout 4 Grafikleri PC Sürümünde Kilitli Olmayacak

Fallout 4 Grafikleri PC Sürümünde Kilitli Olmayacak

Fallout 4 grafiklerinin PC dahil tüm platformlarda 30 kare hıza sabitleneceği haberlerine Bethesda’dan yalanlama geldi.

Fallout 4 resmen duyurulduğu günden beri grafikleri üzerindeki tartışmalar bitmek bilmiyor. Çeşitli yayınlarda boy gösteren son haberlere göre, Bethesda’nın oyun grafiklerini PC dahil tüm platformlar için 1080p çözünürlük saniyede 30 kare gösterim hızına kilitleyeceği söyleniyordu.

Bu soru Twitter üzerinden Bethesda başkan yardımcısı Pete Hines’a yöneltildiğinde, cevabı böyle bir durumun söz konusu olmadığı yolunda oldu. Zaten Bethesda’nın PC grafiklerini belirli bir hıza kilitlemesinin arkasında herhangi bir mantıklı sebep olması da mümkün değil. Bunun en önemli sebebi bilgisayarların oyun konsolları gibi standart bir donanıma, en önemlisi de standart ekran boyutuna sahip olmamalarıdır.

Öte yandan, Fallout 4’ün tüm platformlarda 1080p ve 30 kare hızında çalışmasından kasıt, Xbox One ve PS 4 gibi konsolların performans sorunlarına açık bir göndermedir. Donanımları sabit olan bu oyun konsolları, çıkan her oyunu aynı performansla çalıştırmakta zorlanıyorlar. Oysa konsol oyuncularına vaat edilen en temel unsurlardan biri her oyunda aynı performansı alabilecekleridir.

Fallout-4-1a

Bethesda’nın sırf konsolların performans kısıtlamaları yüzünden Fallout 4’ü Xbox 360 ve PS 3 gibi bir önceki nesillere çıkarmaktan vazgeçtiği biliniyor. Bunun da ötesinde, şirketin yeni geliştirdiği oyun motorunu da geçici olarak rafa kaldırdığı ve Fallout 4 için Skyrim’de kullanılan teknolojinin güncellenmiş haline yöneldiği de sır değil.

Bunun haricinde, Fallout 4 için yapılacak modların Windows PC dışında Xbox One konsolunda da kullanılabilir olacağı kesinleşti. Modların PS 4 üzerinde çalışması için ise Sony ile görüşmelerin sürdüğü, eğer anlaşma sağlanabilirse bu konsolun da oyun modların faydalanabileceği söyleniyor. Ancak mod yapımcıları konsollardaki donanımsal ve yazılımsal kısıtlamalar yüzünden, büyük ihtimalle PC üzerinde çalışırken olduğu kadar serbest davranamayacaklar.

Fallout-4-2a