Anasayfa Haber Windows 10 Fiyatları Resmen Ortaya Çıktı

Windows 10 Fiyatları Resmen Ortaya Çıktı

Microsoft’un Windows 10’a ücretsiz terfi kampanyasında, yeni işletim sisteminin satış fiyatı da resmen boy gösterdi.

Microsoft’un Temmuz ayında piyasaya sürülmesi beklenen yeni işletim sistemiyle ilgili haberler özellikle fiyat konusuna yönelmiş durumda. Çıkış tarihi yaklaşırken, kimin ücretsiz edineceği, ücretsiz geçemeyenlerin kaç para ödeyecekleri gibi sorular ön plana çıkmış bulunuyor.

Öncelikle Windows 10’u ücretsiz alabilmek için geçerli bir Windows 7 ya da 8.1 lisansınızın olması gerektiğinin altını çizelim. Microsoft kafaları karıştıran bir kaç açıklamadan sonra, bunu kesin olarak vurguladı. Resmi Windows 7 ya da 8.1 kullanıcısı değilseniz, o zaman Windows 10 için ücret ödemeniz gerekecek. Tabii korsan kullanıcı değilseniz!

Microsoft’un bir süredir Windows araç çubuğunda boy gösteren “Windows 10’u Alın” uygulaması, fiyat konusuna da açıklık getirdi. Bazı ülkelerdeki kullanıcılar, bu pencerede Windows 10’un fiyatını kendi ülkelerinin kurunda görmeye başladılar.

Bu pencerede görülen bilgiye göre Windows 10 Amerika fiyatı 119 dolar, İngiltere fiyatı 100 Sterlin ve Avrupa Birliği ülkeleri fiyatı da 135 Euro olacak. Tabii fiyatın yanında bir de bunun kesin olmadığına dair ibare mevcut. Ancak daha önce yapılan haberleri de dikkate alırsak, Windows 10 Home Edition için bu fiyatların istenmesi çok da anormal görünmeyecektir.

windows-10-ab-fiyat