Anasayfa Haber Intel Skylake K Serisi İşlemciler Soğutmasız Satılacak

Intel Skylake K Serisi İşlemciler Soğutmasız Satılacak

Intel’in çarpan kilidi açık olarak çıkaracağı Skylake K serisi işlemcileri yanında soğutma olmadan satışa sunacağı açıklandı.

Üst seviye bilgisayar toplamak ve belki biraz da hız aşırtma yapmak isteyenler, sabırsızlıkla Intel’in yeni K serisi işlemcilerini piyasaya sürmesini bekliyorlar. 14 nm Skylake mimarisine sahip olan bu seri, diğerlerinden farklı olarak saat hızı çarpan kilidi açık olarak piyasaya sürülecek. LGA 1151 soketini kullanacak olan işlemciler, 10 nm Cannonlake öncesinde Intel’in piyasaya süreceği en son modeller olacak.

Geçmişte her işlemciyle beraber bir de soğutucu sağlayan Intel, K serisinde bu geleneğini bozmaya karar vermiş. Bu işlemcileri alacak olan kullanıcıların zaten beraberinde gelen standart soğutucuya itibar etmeyeceğini düşünen şirket, bu modellerin kutularına standart soğutucu koymadan satışa çıkaracak.

Intel-Skylake-S-Thermal

Intel’in bu konuda çok yanıldığı söylenemez, piyasaya çıkacağı kesin olarak bilinen K serisi Core i7-6700K ve Core i5-6600K modellerinin ikisi de normalde 95 Watt güç tüketiyorlar. Intel’in kutulara koyacağı soğutucu da tam olarak 95 Watt ısı soğurma kapasitesine sahip. Yani herhangi bir hız aşırtma için hiç pay kalmıyor.

Intel bu standart soğutucuyu kutuya koymayarak maliyeti kısmış olacak. Ancak şirket bununla yetinmeyerek, Intel damgalı bir soğutucu kullanmak isteyenler için 130 Watt soğutma kapasiteli iki yeni soğutucuyu da satışa sunacak. Biri hava ve diğeri de kapalı devre sıvı soğutması olan bu yeni modeller, istenirse ayrıca alınabilecek.

Intel’in bu soğutucuları da yeni K serisi işlemcilerle birlikte, 5 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan Gamescom etkinliğinde tanıtması bekleniyor. Ürünlerin raflara ulaşması ise büyük ihtimalle bir ay sonrasını, yani Eylül ayının ortalarını bulabilir.