Anasayfa Haber Apple, iPod Serilerini Canlandırabilir

Apple, iPod Serilerini Canlandırabilir

Bir süredir iPod müzikçalar serilerine önem vermeyen Apple, bu yıl bitmeden yeni modeller çıkarabilir.

Apple’ın mobil cihazlardaki başarısı aslında iPhone telefonlardan önce, iPod müzikçalar serileriyle başlamıştı dersek yanlış olmaz. Uzun süre portatif MP3 çalar cihazlar alanında piyasadan aslan payını alan Apple, bir süre önce klasik iPod modelini piyasadan çekmişti. Ardından da uzun bir süre yeni bir iPod modeli duyurulmadı.

Şirketin bu cihazları öne çıkarmaktan vazgeçmesi, iPhone satışlarının artışına bağlandı. Gerçekten de rakamlar bize iPhone satışlarının artmasıyla iPod satışlarının düşmesi arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Bu durum sadece Apple için de geçerli değil, her işi yapabilen akıllı telefonların yaygınlaşması, başta müzikçalarlar ve kameralar olmak üzere pek çok portatif cihazın satışlarına ciddi darbe vurdu.

Ancak iTunes üzerinde ortaya çıkan bir resim ve bununla ilişkili söylentiler, Apple’ın uzun bir aradan sonra iPod serilerini tekrar canlandırabileceği ihtimaline işaret ediyor. Yukarıda görülen resim iTunes üzerinde görüldü ve içerdiği iPod modellerinin renk seçenekleri satışta olanlara uymuyor. Bu resimde görülen modellerin, Apple’ın bu yıl bitmeden piyasaya sürmeyi planladığı yeni iPod seçenekleri olduğu iddia ediliyor.

Eğer bu yeni modeller teknolojik olarak öncekilerden çok büyük bir farka sahip değilse, o zaman Apple büyük ihtimalle herhangi bir tanıtım yapmadan bunları satışa çıkarmakla yetinecektir. Satış potansiyeli eskisi kadar büyük olmasa da, yine de yeni iPod modellerinin Apple’a para kazandırabileceğini tahmin etmek zor değil.