Anasayfa Haber Microsoft, Telefon Kısmını Yeniden Yapılandırıyor

Microsoft, Telefon Kısmını Yeniden Yapılandırıyor

Microsoft, telefon bölümünde büyük bir işten çıkarma yapmaya hazırlanırken, bir yandan da hedeflerini yeniden belirliyor.

Microsoft’un Nokia’dan telefon bölümünü satın almasının ardından, yaklaşık 18,000 kişi işten çıkarılmıştı. Bu personelin büyük kısmı Nokia’dan gelenlerden oluşuyordu. Ancak aradan geçen zamanda telefon bölümünü kârlı bir hale getirmeyi başaramayan Microsoft’un, şimdi 7,800 kişiye daha yol vereceği açıklaması yapıldı.

İşten çıkarılacak olanların büyük kısmını telefon bölümü çalışanları oluşturuyor. Ayrıca şirketin Nokia’yı satın almak için yaptığı 7,6 milyar dolarlık harcamayı da zarar hanesine eklediği bildiriliyor. Buna ek olarak bir de bölümün yeniden yapılandırılması için sonradan harcanan yaklaşık 850 milyon doların da zarara ekleneceği anlaşılıyor.

Tabii bu açıklamalar piyasada Microsoft’un mobil telefon pazarını terk edeceği söylentilerine yol açtı. Ancak şirketten gelen açıklamalar bu yönde değil. Microsoft önümüzdeki dönemde ürün gamını daha da daraltacak. Ancak özellikle giriş seviyesi Windows telefon modellerinin sayısını artırabilmek için diğer üreticileri teşvik etmeye devam edecek.

Şirket ayrıca son kullanıcı için çekici özellikleri olan en üst seviye modeller de çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Bu türden en az iki modelin Windows 10’un çıkışından sonra tanıtılacağına dair beklentiler zaten vardı. Buna ek olarak, Microsoft’un mobil konusunda da kurumsal müşteriye yönelik çözümlerini geliştirmeyi hedeflediği bildiriliyor. Microsoft’un en büyük gelir kapısını oluşturan kurumsal satışlar, büyük ihtimalle Windows 10’un çıkışıyla beraber mobil tarafta da daha fazla önem kazanacak. Ancak bu strateji Microsoft’un gittikçe düşen mobil pazar payını artırmaya yetecek mi, orası şüpheli.

6 Yorumlar

  1. Windows Phone resmen öldü gömeni yok. Batıp batmaması çok da mühim değil fakat Nokia gibi belki de en kaliteli telefon markasını yok etmesi Microsoft’un teknoloji dünyasına yaptığı en büyük zarar.

    • Microsoftun Nokiayı ufaktan bırakma düşüncesi ve yazılıma dönmesi.

      Sadya burda telefon üretmini yavaşlatırız ve ilerde her kesime telefon
      düşüncesini bitiririz tarzı bir düşüncede mantıklıda, yapmak istedikleri
      daha pahalı ve teknolojik ve işe yönelik teller açıkcası çok fazla
      cihaz üretimine girmek istemiyorlar, işleri yazılım ve bu yolda gitmek
      istiyorlar Sadya derin düşünüyor neden surface ve benzeri cihazların
      ülkemize gelmediği daha açık artık adamlar bin türlü sorumluluk ve iş
      yükü almak istemiyorlar açıkcası yazılım daha iyi bildikleri bir konu ve
      yünde yeni bir rota çizmişler.

      Mobil konusunda başta istim için Nokia lazımdı ama artık bunu
      yavaşlatıp daha dişi dokunur ve dikkat çeken cihazlar üreticekler zaten
      robotun kaç tel markası var :)
      kıytırık bir markası o kadar, karını OS ve mağazadan
      sağlıyor.Windowsda kendi sistemini geliştirip az kar ettiğ konulardan
      çıkıyor .

      Eko sisteme yoğunlaşmak (pc,xbox vb konulardaki yazılımları) daha iyi zaten W10 ile
      ortak market belli bir seviyeye gelince bu yazılımı taşıyan telleri
      başkaları üretmek isteyecek nasılsa.Bunu yakalayana kadarda cihaz
      üretimine devam w10 telefonları yakında çıkıyor zaten.Cityman ve Talkman
      bunlara çok iyi iki örnek Continuum ile pc desiniz artık :)

  2. Herkes bildiği işi yapmalı senin işin ne yazılım git yazılım yaz ne işin var apple , samsung gibi markaların bulunduğu kurtlar sofrasın ancak 50-100 dolarlık ve belki kurumsalda iş yapar son kullanıcı düşmanı nokıa gibi bir markayı sakız ettin !!!

  3. Herkes bildiği işi yapmalı senin işin ne yazılım git yazılım yaz ne işin var apple , samsung gibi markaların bulunduğu kurtlar sofrasında sen ancak 50-100 dolarlık ve belki kurumsalda iş yaparsın son kullanıcı düşmanı nokıa gibi bir markayı sakız ettin !!!

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version