Anasayfa Haber Sony, Telefonu Bırakmayacak

Sony, Telefonu Bırakmayacak

Bir süredir piyasada dolaşan satış söylentilerine, Sony Mobile CEO’sundan kesin bir cevap geldi.

Sony Mobile, çeşitli piyasa araştırma kurumlarının raporlarına göre halen dünyadaki cep telefonu firmaları arasında onuncu sırada bulunuyor. Uzun süredir satış ve pazar kaybı yaşayan şirketin el değiştireceğine dair çeşitli söylentiler var. Sony’nin zarar eden alt kuruluşları satmaktan çekinmediği, daha önce yaşanan Vaio örneğinden de biliniyor.

Ancak Sony Mobile CEO’su Hiroki Totoki tarafından basına yapılan açıklamalar, Sony’nin mobil cihazlar bölümünü elden çıkarmaya niyetli olmadığını vurguladı. Tabii bu tür açıklamalar hakkında söylenti çıkan firmalar tarafından hep yapılır. Ancak Totoki tarafından yapılan açıklamada Sony’nin neden satmayacağına dair gösterilen sebep, konuya daha farklı bir açı katıyor.

Totoki’ye göre Sony bu bölümü asla satmayacak, çünkü akıllı cep telefonları şirketin geleceğe yönelik planlarından çok stratejik bir öneme sahip. Totoki akıllı telefonların Nesnelerin İnterneti konusunda tam merkezde bulunduğunu, tüm cihazlarla bağlantı kurabilme ve onları kontrol edebilme yeteneğine sahip yegane cihaz pozisyonunda olduğunu söylüyor.

Nesnelerin İnterneti konusu neredeyse tüm teknoloji firmalarının geleceğe yönelik planlarının merkezine yerleşmiş durumda. Totoki’ye göre piyasa bu yönde ilerlerken telefon bölümünü elden çıkarmak, Nesnelerin İnterneti konusunda söz sahibi bir konumda olmayı imkansız hale getirecek. Bu yüzden de Sony yönetimi mobil cihazlar ve özellikle de akıllı telefon sektöründen çıkmayı kesinlikle düşünmüyor.

Ancak öte yandan Sony’nin Nesnelerin İnterneti konusunda ne gibi planları olduğu da henüz pek belli değil. Şirketin bu konuda detaylı çalışmaları varsa bile dışarıdan bakıldığında bunlar pek belli olmuyor.