Anasayfa Haber Apple Ve BMW İşbirliği Yapıyor Olabilir

Apple Ve BMW İşbirliği Yapıyor Olabilir

Elektrikli otomobil geliştirmek için çalışan Apple’ın, BMW ile teknolojik işbirliği yaptığına dair söylentiler var.

Apple’ın otomotiv sektörüne otonom bir elektrikli otomobil ile girmeye niyetlendiği artık bir sır değil. Başta otomotiv endüstrisi olmak üzere pek çok ilgili sektörden tecrübeli isimleri kadrosuna katan Apple’ın, aracını 2020 yılına hazırlamayı hedeflediği fısıldanıyor.

Ancak elektrik motorları ve robotik sürüş sistemleri gibi nispeten yeni teknolojilere dayanan bir otomobili sıfırdan tasarlamak pek kolay değil. Özellikle bir otomobil şasisinin tasarımını ve güvenlik testlerini tamamlamak yıllar alabiliyor.

Apple’ın bu aşamaları hızla geçebilmek için BMW’nin bilgi birikimine başvurduğuna dair söylentiler var. Bu söylentilere göre Apple CEO’su Tim Cook bizzat görüşmelerde bulunmak üzere Almanya’ya gitmiş. Apple ve BMW arasındaki görüşmelerin odak noktasında ise BMW’nin elektrikli otomobili i3 modelinin olduğu söyleniyor.

BMW i3 halen satışta olan bir model ve haliyle tasarımı olgunlaşmış. Karbon elyafından mamul gövdesi sıfırdan elektrikli motor kullanımı için tasarlandığından, rahatlıkla başka elektrikli araçlar için de uygulanabilir bir yapıya sahip. Apple’ın da kendi aracını BMW i3 tasarımı üzerine oturtmayı, en azından temel tasarımdan örnek almayı planladığı tahmin ediliyor. Sonuçta ortaya Apple logolu bir BMW çıkar mı, orasını zaman gösterecek.