Anasayfa Haber Galaxy Note 5 Hangi İşlemciyi Kullanacak?

Galaxy Note 5 Hangi İşlemciyi Kullanacak?

Samsung’un yeni phabletinin çıkmasına az bir zaman kala, cihazın özelliklerine yönelik yeni fotolar ve söylentiler ortaya çıktı.

Samsung tarafından üretilen Galaxy Note serisi telefonlar, yıllar içinde hayli sadık bir kullanıcı kitlesi toplamayı başardı. Serinin en son modeli olan Galaxy Note 5, Ağustos ayında resmen tanıtılacak ve ardından da satışa çıkarılacak.

Ancak cihazın çıkmasına pek az zaman kalmasına rağmen, hakkındaki söylentiler durmuyor. Daha önce Note 5 modelinde kullanılacak olan işlemcinin, Samsung üretimi olan Exynos 7420 modeli olacağına kesin gözle bakılıyordu. Fakat GSMArena tarafından ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, Exynos 7422 işlemci kullanılması çok daha muhtemel.

Bir test modelinden alındığı söylenen ekran görüntülerinde, cihazın Exynos 7422 mobil işlemcisine sahip olduğu görülüyor. Exynos 7422, Samsung tarafından üretilen mobil işlemcilerin en yeni modeli. En önemli özelliği ise, aynı yonga üzerinde CPU ve GPU dışında bir de LTE modem çekirdeği barındırması.

Exynos 7422 bu sebeple çok daha gelişmiş ve enerji verimliliği daha yüksek bir mobil işlemci olarak tanımlanıyor. Ayrıca tüm önemli çekirdekleri aynı yonga üzerinde toplaması sayesinde telefonun genel üretim maliyetini daha düşürüyor. Ancak Samsung bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada Samsung Note 5 modeline ait olduğu söylenen yeni fotolar da ortaya çıktı. Resimlerde de görebileceğiniz üzere, cihazın arka panelinin de artık cam kaplı olduğu fark ediliyor. Telefonun çerçevesi ise alüminyum alaşımdan mamul. Samsung’un bu modeli 13 Ağustos tarihinde tanıtması bekleniyor.

galaxy note 5

Güncelleme: