Anasayfa Haber Windows 10 İçin Güncelleme Engelleyici Yayınlandı

Windows 10 İçin Güncelleme Engelleyici Yayınlandı

Microsoft, otomatik güncelleme politikası sonucu ortaya çıkan problemleri çözmek için yeni bir güncelleme daha yayınladı!

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un güncellemeler konusunda kullanıcıya pek fazla söz hakkı tanımayacağını daha önce haber yapmıştık. Şirketin açıklamaları bunun milyarlarca bilgisayarı ve haliyle tüm interneti saldırılardan korumak adına atılmış bir adım olduğu yönündeydi.

Ancak Microsoft’un göz ardı ettiği küçük bir detay vardı. Kullanıcılar bazen, bazı güncellemeleri yeni sorunlara yol açabildikleri için kurmamayı tercih edebiliyordu. Özellikle donanım sürücülerinde sıkça yaşanan yeni sürücü uyumsuzlukları, normal çalışan bir bilgisayarı kısa sürede bir sorun yumağına dönüştürebiliyor. Windows 10’un kullanıcıya bu konuda fikrini sormaması da yaraya tuz basabiliyor!

Microsoft bunu geç de olsa kabullendiğinden, Windows 10 altında istemediğiniz güncellemeleri gizlemenize imkan tanıyan bir sorun giderici yayınladı. KB3073930 adıyla yayınlanan bu güncelleme, Windows 10 altında sorun çıkaran bir yamayı, mesela yeni bir sürücüyü “gizlemenize” imkan tanıyor. Gizlenmiş güncellemeler ise sistem tarafından kurulmuyor.

windows-10-gizleyici

KB3073930 güncellemesini Microsoft’un ilgili destek sayfasından indirebilirsiniz. Bu yazılım, sorunlu güncellemeler için şimdilik geçici bir çözüm oluşturuyor ama hiç olmamasından iyidir. Bu problem Microsoft’un güncelleme politikasını yakın gelecekte değiştirmesine neden olur mu, orası henüz belli değil.