Anasayfa Haber Fallout 4 Bitti Ama Mod Kit Hazır Değil

Fallout 4 Bitti Ama Mod Kit Hazır Değil

Bethesda’dan yapılan açıklama, oyunun yapımının neredeyse tamamlandığını, ancak mod kitin yapımının sürdüğünü ortaya koydu.

Bethesda’nın merakla beklenen yeni RPG’si Fallout 4, neredeyse tamamlanmış durumda. Bethesda’dan Pete Hines tarafından yapılan açıklamalar, oyunun tasarımının Temmuz sonu itibariyle sonuçlandığını gösteriyor. Hines, verilen resmi çıkış tarihi olan 11 Kasım’a kadar kalan sürenin de programlama hatalarının bulunması ve düzeltilmesi için harcanacağını bildirdi.

Öte yandan, oyunun çıkacağı tüm platformlarda modları destekleyeceği vaat edilmişti. Ancak Hines bu iş için gereken mod yapım kitinin henüz hazır olmadığını da bildirdi. Ayrıca Bethesda tarafından mod dosyalarının paylaşımı için kullanılacak olan Bethesda.net sitesi de henüz hazır değil. Hines, tüm bunları hazırlamanın daha fazla zaman alacağını, önceliği oyunun düzgün çıkmasına verdiklerini söyledi.

Mod yapım kitinin hazır olması ve vaat edilen tüm platformlarda çalışır hale gelmesi büyük ihtimalle 2016 yılının ilerleyen aylarında mümkün olabilecek. Bethesda’nın daha önce Steam üzerinde denediği ve tepkiler karşısında çabucak vazgeçtiği ücretli mod satışı fikrini ise yakın zamanda canlandırmayı düşünmediği de açıklandı. Fallout 4 modlarının Windows PC, Xbox One ve PS 4 üzerinde ücretsiz olarak paylaşılması ve oynanması mümkün olacak.