Anasayfa Haber HTC’nin Yardımına Çin Şirketi Koşuyor

HTC’nin Yardımına Çin Şirketi Koşuyor

2015’in ikinci çeyreğinde 256 milyon dolar zarar eden Tayvanlı telefon firması HTC’nin hisselerinin bir kısmı Qihoo 360 tarafından alınacak.

Mobil cihazlar pazarındaki daralma ve Çinli markaların küresel pazardaki yükselişleri, Tayvanlı telefon şirketi HTC’nin zor günler geçirmesine sebep oluyor. 2015’in ilk çeyreğinde sadece 11,6 milyon dolar kâr edebilen şirket, ikinci çeyrekte 256 milyon dolar zarara uğradı.

HTC’nin içine düştüğü zor durumdan çıkmak için bulduğu çare ise, dünyanın en büyük pazarı olan Çin’e giriş yapmak oldu. Ne var ki rekabetin kıran kırana geçtiği ve devletin yabancı şirketleri hiç sevmediği Çin’de başarılı olmak kolay değil. Tabii eğer yerel bir ortağınız varsa işler çok daha farklı ilerliyor.

Bu yüzden de HTC’nin Çinli internet servis sağlayıcı Qihoo 360 ile görüşmelerde bulunduğu haberleri geliyor. Çeşitli finans kuruluşlarının raporlarına göre, Qihoo 360 hatırı sayılır bir para ödeyerek HTC’nin hisselerinin üçte birini almaya hazırlanıyor. Eğer bu gerçekleşirse, gelecek olan para HTC’nin rahat nefes almasını sağlayacak. Ayrıca Çinli bir ortağa sahip olmak, HTC’nin Çin pazarına çok daha rahat girmesine imkan tanıyacaktır.

 

2 Yorumlar

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version