Anasayfa Haber Intel Xeon İşlemciler Dizüstü Bilgisayara Geliyor

Intel Xeon İşlemciler Dizüstü Bilgisayara Geliyor

Intel’in iş istasyonları, sunucular ve gömülü sistemler için geliştirdiği Xeon işlemci ailesi artık dizüstü bilgisayara da geliyor.

Tasarımcılar, içerik üreticileri, mühendisler ve mimarların ihtiyaçları doğrultusunda bugüne kadar iş istasyonları, sunucular ve gömülü sistemler için üretilen Intel Xeon işlemciler, artık dizüstü bilgisayarlara da girecek. Profesyonel kullanıcılar tarafından taşınabilir cihazlara olan talebin arttığını belirten Intel, mobil iş istasyonları pazarının her geçen daha da büyüdüğüne dikkat çekiyor.

Intel’in dizüstü PC’ler için sunacağı ilk işlemci ailesi ise Intel Xeon E3-1500M v5 olacak. Intel’in Skylake mimarisi üzerine kurulan bu yeni işlemci ailesi, Thunderbolt 3 desteğine sahip olacak. Yani USB-C bağlantısını kullanarak çifte 4K ekrana görüntü sağlanabilecek.

Firma resmi sitesinden yaptığı açıklamada, yeni işlemcileri için tüm detayları vermeye hazır olmadığı söyledi ve herhangi bir çıkış tarihi de belirtmedi. Ancak bu yeni işlemcilerin bu sonbaharda hazır olacağı tahmin ediliyor.