Anasayfa Haber Minecraft 2 Söylentileri Yalanlandı

Minecraft 2 Söylentileri Yalanlandı

Yeni bir Minecraft oyunu geliştirildiğine dair söylentiler, bizzat Mojang CEO’su tarafından yalanlandı.

Bir süredir Mojang’ın Minecraft 2 üzerinde çalıştığına ve oyunun yakın bir zamanda duyurulacağına dair söylentiler vardı. Ancak Mojang CEO’su Jonas Martensson tarafından yapılan açıklamalar, şirketin gündeminde şimdilik böyle bir projenin olmadığını ortaya koydu.

Microsoft tarafından hayli büyük paraya satın alınan Mojang ve onun en büyük oyunu Minecraft, halen gelişmeye gayet müsait bir pozisyondalar. Sırf geçtiğimiz sene 16 milyon satış yapan Minecraft, bir yandan da hediyelik eşyalar gibi yan ürünlerden de para kazandırmaya devam ediyor.

Microsoft ve Mojang şimdilik oyunu daha da geliştirmeye, çok daha fazla platforma çıkarmaya çalışıyorlar. Önümüzdeki dönemde en büyük planları, farklı platformları kullanan oyuncuların aynı oyuna girebilmesini sağlayacak bir multiplayer yapısı geliştirmek.

Martensson halen Minecraft için çok büyük potansiyel olduğunu ve bunu keşfetmeye devam edeceklerini belirtiyor. Ancak çok ilerideki bir dönemde Minecraft 2 projesinin düşünülebileceğini de inkar etmiyor. Fakat şimdilik Minecraft oyuncuları rahat olabilirler, sevdikleri oyun gelişmeye devam edecek.