Anasayfa Haber Windows 10 Uyumlu Firefox 40 Çıktı

Windows 10 Uyumlu Firefox 40 Çıktı

Mozilla, Firefox’u Windwos 10 ile uyumlu hale getirdi.

Mozilla’nın web tarayıcısı Firefox, yeni sürümü ile Windows 10’la tam uyumlu geldi. Hem tasarım, hem de işlevsellik açısından Firefox 40 sürümünde pek çok yeni özellik yer alıyor.

Firefox kullanıcıları artık sesli komut sistemi Cortana’yı kullanırken otomatik olarak Bing’e değil, varsayılan arama motorları her ne ise ona yönlendirilecekler. Cortana’yı kullanırken otomatik olarak Bing’e yönlendirilmeyi engellemenin tek yolu Firefox kullanmak değil. Diğer tarayıcılar da bu seçeneği sağlayabiliyor, ancak üçüncü parti eklentiler kullanmak gerekiyor. Firefox şimdilik bu özelliği tek başına sunan tek web tarayıcısı. Böylece Windows 10’da varsayılan web tarayıcı ayarlarının değiştirilmesinin zor olmasıyla yakınan Mozilla, kullanıcılarını Bing’den uzaklaştırarak intikam almış oldu.

Firefox 40 sürümü ile beraber kullanıcıları pek çok başka özellik de bekliyor. Tarayıcının genel arayüzü ve ikonlar Windows 10 ile daha uyumlu olacak şekilde yeniden tasarlanmış. Yukarıdan açılan menüler de artık ekranda daha az yer kaplıyor ve böylece kullanıcıların mevcut içeriği görmesi için daha geniş alan kalıyor.

Yeni sürümle gelen bir diğer önemli değişiklik ise, kullanıcı güvenliğini artırmak için yapılan üçüncü parti eklentilerle ilgili. Mozilla, Firefox 40 ile birlikte bundan böyle üçüncü partilerin geliştirdiği eklentileri bir güvenlik onayından geçirecek. Kullanıcılar, yükledikleri eklentilerin onaylı olmaması durumunda bir uyarı alacaklar. Firefox 41 sürümünden sonra onaylı olmayan eklentiler, kullanıcı “yine de çalıştır” demediği sürece engellenecek. Firefox 42 sürümünden sonra ise onaysız eklentilerin tamamına erişim engellenecek.