Anasayfa Haber Mozilla, 60 Çalışanını İşten Çıkarıyor

Mozilla, 60 Çalışanını İşten Çıkarıyor

Mozilla İşten Çıkarma

Firefox web tarayıcısının ve diğer yazılım ürünlerinin geliştiricisi Mozilla, bazı proje geliştirmelerinde kesintiye gidiyor. Bunun sonucu olarak kar amacı gütmeyen bir şirket olan Mozilla 60 çalışanını yani toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 5’ini işten çıkarıyor.

TechCrunch’ın haberine göre, yatırımda azalma görecek projelerden birinin. Mozilla Monitor Plus hizmetinin bir parçası olarak yalnızca bir hafta önce tanıtılan Çevrimiçi Ayak İzi Temizleyici özelliği olacağı ifade ediliyor. Ayrıca şirket, VPN Relay ürün ve hizmetlerine yönelik çabalarını da azaltacak.

Ayrıca Mozilla, geri kalan çalışanlarına gönderdiği bir notta, birkaç yıl önce başlattığı Hubs sanal dünya hizmetlerinin gelişimini yavaş yavaş durduracağını belirtti. Mozilla, bir noktada “müşterilere zarif bir çıkış planı sunacağını” ancak bunun ne zaman olabileceğine dair bir bilgi bulunmuyor.

Ek olarak, şirketin 2023 yılında Mastodon ile iş birliği içinde başlattığı Mozilla.social hizmetini küçülteceği belirtiliyor. Son olarak şirket Pocket, Content ve AI/ML ekiplerini Firefox Organizasyonunda birleştirecek.

Bir Mozilla sözcüsü, bu değişikliklerle Mozilla’nın “büyümek ve sektör için daha iyi bir model oluşturmak için önemli bir fırsatın bulunduğu Firefox Mobile gibi ürünlere karşı kaynaklara öncelik vereceğini” söyledi.