Anasayfa Haber Android Kullanıcıları İşletim Sistemlerine Daha Sadıklar

Android Kullanıcıları İşletim Sistemlerine Daha Sadıklar

Araştırmalara göre Android kullanıcılarının yeni telefon alırken yine Android tercih etme oranı, iOS kullanıcılarının tekrar iOS tercih etme oranından daha fazla.

Android kullanıcıları mı işletim sistemine daha sadık, yoksa iOS kullanıcıları diye sorsak, muhtemelen pek çok kişiden iOS yanıtını alırız. Yeni iPhone çıkmadan mağaza önünde sıraya girmek gibi ilginç medyatik olaylar yüzünden kafamızda hep Apple müşterilerinin daha sadık olduğu algısı var. Halbuki araştırmalar tam tersini söylüyor.

Tüketici İstihbarat Araştırma Şirketinin (CIRP) son iki yıl içinde akıllı telefon satışlarından gözlemlediği ve derlediği kadarıyla, Android işletim sistemli bir telefon kullanan kullanıcıların %82’si yine Android’i tercih ediyor. iOS kullanıcılarının iOS’a sadık kalma oranıysa %78.

Android_iOS_Tablosu

Ayrıca verilere göre iOS’tan Android geçiş oranı da Android’den iOS’a geçenlere kıyasla daha fazla. Verilerin Android’i öne çıkarması bununla da bitmiyor. İlk defa akıllı telefona geçiş yapacak kullanıcıların %62’si Android’i tercih ediyor. Bu rakam iOS’da ise %24’te kalıyor.

Windows ve Blackberry’ye geçiş oranları ise şaşırtıcı olmayan bir şekilde %5’in üstüne çıkmıyor. Hatta iki işletim sisteminin kullanıcıları da büyük oranlarda Android ve iOS’a kaçıyor. Öncesinde Windows kullanıp yeni telefonunu tekrar Windows olarak tercih edenlerin oranı %19 iken, Blackberry için aynı oran yalnızca %4.